2010. október 21., csütörtök

Vacsoracsata - Milo a vendéglátó


Miló

Valóságshow nyertes


Szerb este a Vacsoracsatában

Hamisítatlan szerb vacsorával várta a vendégeket Miló a csütörtöki Vacsoracsatában.

A Való Világ harmadik szériájának győztese gyermekkora helyszínén, Deszken fogadta a csapat tagjait.

Miló négy éve él Budapesten, de gyakran hazahúz a szíve. Az egykori valóságshow-lakó még ma is féltve őrzi azokat az ereklyéket, amelyek a sikeres televíziós műsorhoz kötődnek.

Miló szerette volna megmutatni, mi jellemzi a szerb konyhaművészetet, ha már kötődik ehhez a nemzetiséghez, ezért menüsorát is a szerb konyha alapján állította össze.

Miló igyekezett vendégei kedvébe járni, de nem sikerült olyan édességgel előrukkolnia, amely osztatlan sikert aratott volna. Bea asszony csak 8, Vágó Piros és Csonka András 9-9, Maksa Zoltán pedig 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Brzi Gibánicá

Hozzávalók:
• 25dkg juhtúró
• 15dkg trappista sajt (reszelve)
• 10 db (lap) réteslap
• 1/2 l olaj a sütéshez

A túrót és a sajtot összekeverjük. A réteslapokat kettesével összefogom. Az alsó szélébe betöltöm a túrót, két szélét ráhajtom és feltekerem, majd csiga alakba csavarom. Forró olajban szép pirosra sütöm.



Főétel:

Leszkovácska Mutykálicá

Hozzávalók:
• 2db nagy vöröshagyma (reszelve)
• 1db padlizsán
• 1db cukkíni
• 1 nagy marék zöldbab
• 2 db nagy sárgarépa (reszelve)
• 2 db nagy zöldség (reszelve)
• 1db kicsi zeller (reszelve)
• 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
• 1 cs. Zöldhagyma
• 6 db nagy paprika
• 1kg paradicsom
• Só, bors, boróka bogyó
• 1dl olaj
• 1kg hús (sertés comb)

A hozzávalókat mind felaprítom, a húst sóval borssal ízesítem és nyársra húzva meggrillezem. A cserépedényben az olajat felhevítem és elkezdem dinsztelni a hozzávalókat. Kezdem a hagymával. Amikor megdinsztelődött hozzáadom a répát, gyökeret és a zellert. Ezt követi a zöldbab, zöldhagyma, majd jön a padlizsán a cukkíni a paprika és a paradicsom. A legvégén teszem bele a zeller és a zöldség felaprított zöldjét. Fűszerezem és jó sűrűre főzőm. Amíg fő meggrillezem a húst és beleteszem a mutykálicába, hogy összerottyanjon.



Desszert:

Kolyíva

Hozzávalók:
• 25dkg étkezési búza
• 25dkg porcukor
• 25dkg darált dió
• 5dkg mazsola
• Ízlés szerint fahéj
• mandula a díszítéshez

A búzát bő vízben felteszem főni. Kb. egy óra múlva kész, ekkor lefedem és hagyom, hogy megduzzadjon. Később leszűröm, ledarálom és a többi hozzávalóval összedolgozom. Egy tálba teszem és bedíszítem a mandulával.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

hit,remény,szeretet on 2010. október 24. 18:38 írta...

Gratulálok a finomságok elkészítéséhez.A desszert valóban lehetett volna más,de ez igazi szerb édesség volt,és hát a magyarok máshoz vannak szokva.A befejezés viszont nagyon tetszett a tánccal.
Szóval,gratulálok.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template