2010. október 19., kedd

Vacsoracsata - Csonka András a vendéglátó


Csonka András

Műsorvezető


Csonka Pici lenyűgözte vetélytársait

A Reggeli népszerű műsorvezetője ritkán főz, ennek ellenére egy olyan háromfogásos menüsorral várta vendégeit, hogy szóhoz sem jutottak.

Csonka András a keddi Vacsoracsatában nagyon kitett magáért. Háromfogásos menüsora ugyanis osztatlan sikert aratott vendégei körében. Előételként, pagodakarfiol krémlevest szolgált fel bacon szirmokkal, levesgyönggyel, főételként, azerbajdzsán csirkecombot hajdinás rizzsel, desszertként pedig palacsinta bejglit

Pici estéjét nem énekléssel, hanem egy zenei kvízjátékkal zárta, ahol Szujó Zoltán volt a bíró. A játékban Bea asszony bizonyult a legjobbnak, így ő egy Vacsoracsata aranylemezzel térhetett haza.

András főzőtudományát vendégei maximális ponttal jutalmazták, így összesen 40 ponttal büszkélkedhet.




Előétel:

Karfiol-krémleves baconszirmokkal, leves gyönggyel

Hozzávalók:
• Pagodakarfiol 3 fej
• Brokkoli: 1 fej / 5 szép rózsa/
• 1 leves gyöngy
• 1 csomag bacon szalonna / szeletelt/ Ringa
• 1 l tejszín
• Só, bors, vegeta
• Füstölt szalonna 15 dkg

A karfiolt szedjük rózsáira, majd jó alaposan mossuk meg. Tegyük egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Sózzuk, daráljunk rá borsot, ízesítsük vegetával, majd főzzük puhára. amikor a karfiol teljesen megpuhult öntsük bele a tejszínt, forraljuk jól össze, és kézi mixerrel pürésítsük.

A brokkolit szedjük szét rózsáira, mossuk meg jól. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe egy percig, utána azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Amikor kihűlt csepegtessük le a jól egy szűrőedényben.

A bacon szalonnát vágjuk két centis darabokra, tegyük egy serpenyőbe, és süssük ropogósra.
Tálaljuk a levest tányérokba, mindegyikbe egy-egy brokkoli rózsát tegyünk. Tetejére szórjunk a megsütött baconból, és szórjunk rá a leves gyöngyből.



Főétel:

Azerbajdzsán csirke, hajdinás rizzsel

Hozzávalók:
• Csirkecomb: 5 db
• Vöröshagyma: 3 nagyobb
• Lilahagyma: 3 nagyobb
• Kaliforniai paprika: sárga 4 db, Piros 4 db
• Fokhagyma: 3 fej
• Koriander: friss 2 csokor
• Bazsalikom friss 2 csokor
• Só
• Törött egész bors
• Pirospaprika
• Olaj
• Rizs : 1 kg „A” jelű hosszúszemű
• Hajdina: 1 kg
• Teavaj: 10 dkg
• Petrezselyem 2 csomag
• Paradicsom: 1.5 kg

A csirkecombokra csorgassuk olívaolajt, daráljunk rá borsot, majd sózzuk meg, forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben kevéske olívaolajt és hirtelen erős lángon pirítsuk meg. Szedjük át egy nagy hőálló tálba, vagy római sütőedénybe.

A zöldségeket vágjuk falatnyi egyforma darabokra, majd tegyük a csirkesütő serpenyőbe, erős lángon pirítsuk meg. Tegyük hozzá a felszeletelt fokhagymát, az összevágott koriander és bazsalikomlevelet, a felkockázott paradicsomot, daráljunk rá borsot, majd az egészet borítsuk az edényben lévő csirke tetejére. fedjük le, és tegyük a sütőbe, ahol 160 fokon 40-50 perc alatt készre párolódik.

A körethez főzzük ki sós vízben a hajdinát, és egy másik edényben készítsük el a párolt rizst. Az elkészült rizst és hajdinát keverjük össze a vajjal.



Desszert:

Palacsinta bejgli

Töltelékhez:
• 50 dkg dióbél
• 1 dl rum
• 50 dkg akácméz
• 1 üvegpüré

Palacsintához:
• 350 gr liszt,
• 4 db tojás
• 1 evőkanál porcukor
• 6 dl tej
• 1 csipetnyi só
• olaj a sütéshez.

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet, ügyeljünk ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk.
Palacsintasütőben az olajat hevítsünk fel, csorgassunk bele a tésztából, süssük egy percig, utána fordítsuk meg és a másik felét is süssük egy percig. Vigyázzunk vékony palacsintákat süssünk.

A töltelékhez törjük durvára a diót. Két palacsintát tegyünk egymás mellé úgy, hogy a széle a másikon legyen. Kenjük meg az almapürével, szórjuk meg a durva dióval, majd tekerjük fel.
Csorgassuk a mézet egy lábasba, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a rumot. Hagyjuk kissé kihűlni.
Vágjuk fel ferdén a palacsintát, tálaljuk tányérra, szórjuk meg dióval és csorgassuk meg a rumos mézzel. Porcukorral hintsük meg.




Forrás: rtlklub.hu


1 megjegyzés:

Gizi on 2010. október 22. 21:47 írta...

Pici nagyon jó házigazda volt, és nagyon finomakat főzött.(még hogy nem tudd főzni!!!)

Én megsütöttem a palacsinta bejglit, igaz az almás részén kicsit változtattam, de nagyon finom lett. Az én változatom linkjét megosztom, hátha érdekel valakit.

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/10/palacsinta-bejgli-csonka-andras.html#comments

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template