Hujber Ferenc
Színész
(Szombathely, 1974. szeptember 9. –) magyar színész
1995-1999 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán tanult. 1998-2001 között a Vígszínház munkatársa volt. 2001 óta szabadúszó.
Hujber Feri lenyűgözte vacsoravendégeit
Korcsolyapálya a garázsban és egy exkluzív karácsonyi koncert. A keddi Vacsoracsatában Feri mindent bevetett, hogy elkápráztassa vendégeit főzőtudományával és vendégszeretetével.
Feri olyan izgatottan várta vendégeit, hogy korán reggel kelt, hogy mindennel időben elkészüljön. Feldíszítette a fenyőfát, kitakarított, családi karácsonyi emlékeket mesélt, majd elindult beszerezni a vacsorához szükséges alapanyagokat. A főételhez szükséges pontyot saját kezűleg fogta, de a pucolást már nem vállalta.
Miután mindent megvett gyorsan hazasietett, hogy elkészítse a vacsorát. Kevesen tudják, de Feri vendéglátó iskolát végzett, szeret főzni, de ritkán szokott, ezért annyira nincs is benne nagy gyakorlata. Menüje a házias ízeket képviselték.
Az előételből - miután tegnap megtudta, hogy Anikó nem eszik húst -, egy szójás változatot is készített, hogy csinos bűvésznőnk is jóízűen falatozgathasson.
Vendégeit a teremgarázsban várta, amit a közelgő ünnepek miatt korcsolyapályává varázsolt. Egy ilyen remek indítás után csakis jó hangulatban folytatódhatott tovább az este és ez nem is történt másként. A fogások nagyon finomak voltak, a vendégek pedig nagyon jól szórakoztak. Feri az estét egy Nagy Sándor koncerttel zárta.
Anikó 8, Zoltán és Zsóka 9-9, Toncsi pedig 10 ponttal jutalmazta Feri főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Hortobágyi palacsinta
Főétel:
Fokhagymás szürke harcsa tejszínes gnocchi-val
Mézes-mázas lazacsült
Hozzávalók:
1 db lazacfilé
2 evőkanál magos mustár
3 evőkanál méz
1 db zöldcitrom leve
darált bors
só
1 teáskanál halfűszer keverék
3-4 evőkanál olívaolaj
Kérjük meg a halast, hogy a lazacfilénket nyúzza meg. A lazacfilé felületén a vastagabb részénél található kb. 10-12 db halcsont. Ezt, ha a kezünket a felületén végigsimítjuk érezni fogjuk. Egy csipesz segítségével húzzuk ki a halból, így teljesen szálkamentes lesz a halhús.
Csorgassuk pár kanálnyi olívaolajat egy nagy tűzálló sütőedénybe, majd tegyük bele a halfilét.
Készítsünk egy pácot mézből, mustárból, citromléből, sóból, darált borsból és a fűszerkeverékből. Jó alaposan kenjük be vele az edényben lévő halfilét, tetejét beboríthatjuk narancs és citromszeletekkel, csorgassuk meg olívaolajjal, majd meleg sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.
Tejszínes gnocchi
Hozzávalók:
3-4 db nagyobb méretű burgonya
2 csokor friss kapor
1 db tojás
20 dkg liszt
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só
darált bors
őrölt szerecsendió
reszelt parmezán sajt
Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat, ha héjastul főzzük az íze finomabb lesz. Még forrón hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át. Tegyük egy tálba, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vajat, lisztet. Sóval és kevéske reszelt szerecsendióval ízesítsük. Gyúrjuk össze alaposan, majd lisztezett deszkán sodorjuk ujjnyi csíkokká. Vágjuk másfél centis darabokra, és villával a tetejét nyomjuk be. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Ha már feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki.
A mártáshoz öntsük olívaolajat egy nagy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, pár percig forrósítsuk, keverjük el kissé, és öntsük fel a tejszínnel. Sóval, darált borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Keverjük hozzá, a kifőzött gnocchit, majd óvatosan keverjük össze. Tálaljuk nagy tányérokra, tetejét bőven szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Desszert:
Édesanyám karácsonyi mákos sütije
Hozzávalók:
1 csomag szárított élesztő
5 evőkanál cukor
50 dkg liszt
3,5 dl tej
0,5 dl rum
10 dkg mazsola
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg dió
20 dkg marcipán
25 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg vaj
csipetnyi só
Tegyük egy kis tálba a cukrozott narancshéjat, mazsolát és a durvára összevágott diót, öntsük rá a rumot és hagyjuk állni legalább fél órán keresztül. Szórjuk egy dagasztótálba a lisztet, adjuk hozzá a szárított élesztőt, két evőkanálnyi cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele a lereszelt marcipán felét, 20 dkg szobahőmérsékletű vajat és egy csipetnyi sót. Adjuk hozzá a rumos gyümölcsöket, majd a tésztát másfél decinyi langyos tejjel dagasszuk jól össze. Tegyük langyos helyre, takarjuk be egy konyharuhával és kelesszük kétszeresére.
A töltelékhez tegyük egy kis tálba a darált mákot, a lereszelt marcipán másik felét, 3 evőkanál cukrot, majd öntsük le két decinyi forró tejjel, majd hagyjuk állni tíz percet.
Borítsuk ki egy liszttel megszórt deszkára a megkelt tésztát, nyújtsuk ki egy centis vastagságúra, majd a közepére egyengessük el a mákos tölteléket. Tekerjük fel henger alakúra, fogjuk össze a két végét, és helyezzük egy vajjal kikent és liszttel megszórt kuglóf sütőformába. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 170 fokon 45-50 percig. Ha elkészült borítsuk egy tányérra, és még melegen kenjük meg a maradék vajjal, és azonnal szórjuk meg bőven porcukorral, hogy jól ráolvadjon.
Forrás: rtlklub.hu
2009. december 15., kedd
Vacsoracsata 12. hét - Hujber Ferenc minden bevetett, hogy elkápráztassa vendégeit
Author: showzok
| Posted at: 20:19 |
Filed Under:
Hujber Ferenc,
Mákos süti,
Mézes-mázas lazacsült,
Tejszínes gnocchi
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
A harcsa recept helyett miért a lazacfilé receptje van :( ?
Miert nem annak a makos sutemenynek a receptje szerepel az oldalon, amit Hujber Ferenc keszitett a vendegek szamara ???
A szövegben szerepel, hogy "...A főételhez szükséges PONTYot saját kezűleg fogta, de a pucolást már nem vállalta...." ( nem igaz, mert a haverja fogta, mutatta a Teve ); az étel nevében SZÜRKEHARCSA megnevezés szerepel, a recept pedig LAZAC, és az ő filéje... Ez három, egymástól igencsak különböző hal. Szóval: Biztosan CSIRKE volt a főétel a valóságban, mert azokat etetik halliszttel, ettől hal ízük van...
Megjegyzés küldése