2009. december 15., kedd

Vacsoracsata 12. hét - Hujber Ferenc minden bevetett, hogy elkápráztassa vendégeit


Hujber Ferenc

Színész
(Szombathely, 1974. szeptember 9. –) magyar színész
1995-1999 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán tanult. 1998-2001 között a Vígszínház munkatársa volt. 2001 óta szabadúszó.


Hujber Feri lenyűgözte vacsoravendégeit
Korcsolyapálya a garázsban és egy exkluzív karácsonyi koncert. A keddi Vacsoracsatában Feri mindent bevetett, hogy elkápráztassa vendégeit főzőtudományával és vendégszeretetével.

Feri olyan izgatottan várta vendégeit, hogy korán reggel kelt, hogy mindennel időben elkészüljön. Feldíszítette a fenyőfát, kitakarított, családi karácsonyi emlékeket mesélt, majd elindult beszerezni a vacsorához szükséges alapanyagokat. A főételhez szükséges pontyot saját kezűleg fogta, de a pucolást már nem vállalta.

Miután mindent megvett gyorsan hazasietett, hogy elkészítse a vacsorát. Kevesen tudják, de Feri vendéglátó iskolát végzett, szeret főzni, de ritkán szokott, ezért annyira nincs is benne nagy gyakorlata. Menüje a házias ízeket képviselték.

Az előételből - miután tegnap megtudta, hogy Anikó nem eszik húst -, egy szójás változatot is készített, hogy csinos bűvésznőnk is jóízűen falatozgathasson.

Vendégeit a teremgarázsban várta, amit a közelgő ünnepek miatt korcsolyapályává varázsolt. Egy ilyen remek indítás után csakis jó hangulatban folytatódhatott tovább az este és ez nem is történt másként. A fogások nagyon finomak voltak, a vendégek pedig nagyon jól szórakoztak. Feri az estét egy Nagy Sándor koncerttel zárta.

Anikó 8, Zoltán és Zsóka 9-9, Toncsi pedig 10 ponttal jutalmazta Feri főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Hortobágyi palacsinta






Főétel:

Fokhagymás szürke harcsa tejszínes gnocchi-val

Mézes-mázas lazacsült

Hozzávalók:
1 db lazacfilé
2 evőkanál magos mustár
3 evőkanál méz
1 db zöldcitrom leve
darált bors

1 teáskanál halfűszer keverék
3-4 evőkanál olívaolaj

Kérjük meg a halast, hogy a lazacfilénket nyúzza meg. A lazacfilé felületén a vastagabb részénél található kb. 10-12 db halcsont. Ezt, ha a kezünket a felületén végigsimítjuk érezni fogjuk. Egy csipesz segítségével húzzuk ki a halból, így teljesen szálkamentes lesz a halhús.
Csorgassuk pár kanálnyi olívaolajat egy nagy tűzálló sütőedénybe, majd tegyük bele a halfilét.
Készítsünk egy pácot mézből, mustárból, citromléből, sóból, darált borsból és a fűszerkeverékből. Jó alaposan kenjük be vele az edényben lévő halfilét, tetejét beboríthatjuk narancs és citromszeletekkel, csorgassuk meg olívaolajjal, majd meleg sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.


Tejszínes gnocchi

Hozzávalók:
3-4 db nagyobb méretű burgonya
2 csokor friss kapor
1 db tojás
20 dkg liszt
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín

darált bors
őrölt szerecsendió
reszelt parmezán sajt

Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat, ha héjastul főzzük az íze finomabb lesz. Még forrón hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át. Tegyük egy tálba, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vajat, lisztet. Sóval és kevéske reszelt szerecsendióval ízesítsük. Gyúrjuk össze alaposan, majd lisztezett deszkán sodorjuk ujjnyi csíkokká. Vágjuk másfél centis darabokra, és villával a tetejét nyomjuk be. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Ha már feljönnek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki.

A mártáshoz öntsük olívaolajat egy nagy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, pár percig forrósítsuk, keverjük el kissé, és öntsük fel a tejszínnel. Sóval, darált borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Keverjük hozzá, a kifőzött gnocchit, majd óvatosan keverjük össze. Tálaljuk nagy tányérokra, tetejét bőven szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.



Desszert:

Édesanyám karácsonyi mákos sütije

Hozzávalók:
1 csomag szárított élesztő
5 evőkanál cukor
50 dkg liszt
3,5 dl tej
0,5 dl rum
10 dkg mazsola
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg dió
20 dkg marcipán
25 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg vaj
csipetnyi só

Tegyük egy kis tálba a cukrozott narancshéjat, mazsolát és a durvára összevágott diót, öntsük rá a rumot és hagyjuk állni legalább fél órán keresztül. Szórjuk egy dagasztótálba a lisztet, adjuk hozzá a szárított élesztőt, két evőkanálnyi cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele a lereszelt marcipán felét, 20 dkg szobahőmérsékletű vajat és egy csipetnyi sót. Adjuk hozzá a rumos gyümölcsöket, majd a tésztát másfél decinyi langyos tejjel dagasszuk jól össze. Tegyük langyos helyre, takarjuk be egy konyharuhával és kelesszük kétszeresére.

A töltelékhez tegyük egy kis tálba a darált mákot, a lereszelt marcipán másik felét, 3 evőkanál cukrot, majd öntsük le két decinyi forró tejjel, majd hagyjuk állni tíz percet.
Borítsuk ki egy liszttel megszórt deszkára a megkelt tésztát, nyújtsuk ki egy centis vastagságúra, majd a közepére egyengessük el a mákos tölteléket. Tekerjük fel henger alakúra, fogjuk össze a két végét, és helyezzük egy vajjal kikent és liszttel megszórt kuglóf sütőformába. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 170 fokon 45-50 percig. Ha elkészült borítsuk egy tányérra, és még melegen kenjük meg a maradék vajjal, és azonnal szórjuk meg bőven porcukorral, hogy jól ráolvadjon.


Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

kata on 2009. december 18. 12:15 írta...

A harcsa recept helyett miért a lazacfilé receptje van :( ?

Csilla on 2009. december 19. 15:38 írta...

Miert nem annak a makos sutemenynek a receptje szerepel az oldalon, amit Hujber Ferenc keszitett a vendegek szamara ???

Dödölle on 2010. február 5. 15:14 írta...

A szövegben szerepel, hogy "...A főételhez szükséges PONTYot saját kezűleg fogta, de a pucolást már nem vállalta...." ( nem igaz, mert a haverja fogta, mutatta a Teve ); az étel nevében SZÜRKEHARCSA megnevezés szerepel, a recept pedig LAZAC, és az ő filéje... Ez három, egymástól igencsak különböző hal. Szóval: Biztosan CSIRKE volt a főétel a valóságban, mert azokat etetik halliszttel, ettől hal ízük van...

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template