2009. december 9., szerda

Vacsoracsata 11. hét - Oszvald Marika egy angyali vendéglátó



Oszvald Marika

Színésznő
(Budapest, 1952. április 12.) magyar színésznő, operetténekes, szinkronszínész.
1974-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát, 1971-től a Szegedi Nemzeti Színház, és 1972-től napjainkig a Fővárosi Operett Színház elismert tagja.

Kitűnően táncol és énekel.
Forrás: wikipedia.org



Oszvald Marika tökéletes vendéglátó!
A szerdai Vacsoracsatában Marika lenyűgözte vetélytársait vendégszeretetével és főzőtudományával.

A Budapesti Operett Színház Jászai Mari-díjas énekesnője számtalan örömteli percet okozott már rajongóinak. Az életszeretetéről, színes, energikus személyiségéről ismert mindig vidám művésznő szerepeivel bejárta már a fél világot és még ma is csaknem minden este a színpadon van. Az operett primadonna azonban az RTL Klub nézői kedvéért a héten kötényre cserélte a világot jelentő deszkákat, hogy elkápráztassa sztárvendégit irigylésre méltó főzőtudományával.

Celebtársait saját otthonában látta vendégül, ami napok óta karácsonyi fényben pompázik. A vacsoraasztal székek támlájára nagy angyalszárnyakat tett, hogy mindenki angyalkának érezhesse magát, ő pedig angyal jelmezben várta vendégeit.

Menüje nemcsak finom, hanem merész is volt, ugyanis minden fogás alkoholban úszott. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, meglepetés produkciójától pedig percekig szóhoz sem jutottak vetélytársai.

Marika háromfogásos menüje tökéletesen tükrözte az ő színes egyéniségét, így Gjoni 8, Feri 9, Natasa és Vera pedig 10-10 ponttal jutalmazta ezt az estét. Összesen 37 ponttal büszkélkedhet.

Videó





Előétel:

Tokaji borleves mazsolával

Hozzávalók:
1 liter tokaji furmint
2 dl asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni
4 db tojás
5 dkg mazsola
2 evőkanál cukor

6 - 8 szem szegfűszeg
1 db citrom leve
1 db citrom leve
1 kis rúd fahéj
1 evőkanál liszt
5 - 6 szem egész fekete bors

A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk.
A furmintot felöntjük 3 dl vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel, 1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássárgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk.
Tokaji furmint helyett használható somlói is, vagy olaszrizling.



Főétel:

Rántott ponty és rántott békacombok vajas tört krumplival és rizzsel

Hozzávalók:
1 db közepes méretű ponty
5 db tojás
50 dkg zsemlemorzsa
40 dkg liszt
50 dkg pohár durvára darált dió

olaj a sütéshez

A pontyot konyharuhával fogjuk meg, majd éles késsel gerincénél vágjuk be, és a halcsontok mentén fejtsük le a csontjáról. Ha ez nehézségbe ütközik, vásároljunk pontyfilét. Tegyük a kifilézett halhúst bőrével lefelé egy vágódeszkára, majd egy éles késsel egy-két milliméterenként vágjuk át egészen a bőréig. Vigyázzunk a bőrét ne vágjuk át. Ezt a műveletet irdalásnak nevezzük. Így a halhúsban lévő kis szálkákat felaprítottuk, és ez után biztonsággal ehető. A beirdalt hallat a vágás mentén vágjuk ujjnyi csíkokra, majd sóval fűszerezzük. Forgassuk bele lisztbe, utána mártsuk felvert tojásba, és a végén zsemlemorzsa és dió keverékébe hempergessük meg.
Egy nagy lábasban vagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, tegyük bele a bepanírozott hal rudacskákat, és süssük ropogós pirosra. Ha kisült, itatóspapíron itassuk le a felesleges olajt.
A békacombokat sózzuk, majd hasonlóan a hal rudacskákhoz, panírozzuk, és rántsuk ki.



Desszert:

Gesztenyetorta

Hozzávalók:
8 tojás
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
6 dkg mandula
15 dkg gesztenyemassza
8 dkg búzadara

Töltelék:
10 dkg mandula
5 dkg porcukor
tejszín
vaníliás cukor
25 dkg gesztenye massza

A vajat a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a gesztenye masszát. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak, ezután a mandulával és a liszttel együtt hozzáadjuk kanalanként a tojások sárgájához. Óvatosan összekeverjük, és alufóliával kibélelt tortaformába öntjük. A tésztát előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.

A cukrot a mandulával megpirítjuk, ha kihűlt, megdaráljuk. A tejszínből habot készítünk, és cukorral ízlés szerint édesítjük. Belekeverjük a mandulát, a gesztenye masszát, és simára keverjük.
Ha kihűlt a tortalap, kettévágjuk és a töltelék fele részével megtöltjük. A torta tetejére kenjük a maradék krémet, és csokoládéreszelékkel és tejszínhabbal díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.



Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template