2009. december 8., kedd

Vacsoracsata 11. hét - Tóth Verának nemcsak a hangja káprázatos, a konyhában is remeket alkotott


Tóth Vera

Énekesnő

Tóth Veronika (Tapolca, 1985. március 3.) magyar énekesnő. A 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált híressé. 2005-ben Bravo Otto-díjat kapott. A Megasztár óta Budapesten él. Eddig 3 önálló nagylemeze jelent meg. 3 évvel fiatalabb testvére, Tóth Gabriella szintén elismert és népszerű énekesnő.
Már egészen kiskorától énekel. Szülővárosában rendszeresen fellépett, majd megismerkedett Völler Adél énektanárnővel. 2003-ban jelentkezett a TV2 tehetségkutatójába, a Megasztár 1. szériájába, ahol a válogatás után bejutott a legjobb 50 előadó közé, majd Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című slágerével pedig a legjobb 12 közé. Minden héten más zenei műfajban bizonyított, végül eljutott az utolsó fordulóig, ahol a nézők a show végén Őt szavazták meg győztesnek. Karrierje azóta is töretlenül ível felfelé.
Forrás: wikipedia.org



Tóth Vera elkápráztatta vendégeit
A keddi Vacsoracsatában Vera bebizonyította, hogy nem csak a színpadon állja meg a helyét, hanem a konyhában is.

Immár öt éve, hogy egy tehetségkutató versenynek köszönhetően Vera berobbant a köztudatba. Azóta számos neves zenésszel fellépett már és több lemeze is megjelent. A varázslatos hangú, jó kedélyű énekesnő saját bevallása szerint imád enni, de sajnos fogyókúrája miatt határt kell szabnia ennek az élvezetnek.

Vendégeit nem saját otthonában, hanem egy barátja lakásában fogadta. Egész nap szorgosan tüsténkedett a konyhában, hogy finomabbnál finomabb ízorgiákkal kápráztassa el vendégeit.

Már a főzés közben kiderült, hogy keddi házigazdánk egy kicsit túlvállalta magát, mert túl sok mindent szeretett volna készíteni. A vadmalac levessel még nem volt gond, a főételhez viszont annyi köretet és hozzávalót készített, hogy a vendégek már a menükártya kézbevételekor mondták, ebben a menüsorban túl sok íz keveredik egyszerre.

Ennek ellenére nagyon jó hangulatban telt a vacsora és mindenki meg volt elégedve házigazdájuk vendégszeretetével és főzőtudományával.

Gjoni 8, Feri és Natasa 9-9, Marika pedig 10 ponttal jutalmazta Vera szakácstudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó




Előétel:

Tárkonyos vadmalac leves krumpli gombócokkal

Hozzávalók:
50 dkg vaddisznó lapocka
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 fej karlábé
1 pohár tejföl
2 teáskanál tárkony
1 szál petrezselyemgyökér

darált bors
3 evőkanál liszt

Gombóchoz:
1 db nagyobb méretű burgonya
1 tojás sárgája
2-3 evőkanál liszt
kevéske őrölt szerecsendió


Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk addig míg üveges lesz, utána tegyük adjuk hozzá a kis kockákra felvágott bárányhúst. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és fűszerezzük tárkonnyal. Lefedve addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a kis kockákra összevágott karlábét. Öntsünk annyi vizet alá, hogy épp ellepje, és addig pároljuk, míg a hús puha lesz. Öntsük fel másfél liternyi vízzel, forraljuk jól össze.
Amíg a leves rotyog, egy kis lábasban főzzük puhára a meghámozott burgonyát, majd szűrjük le, és törjük össze. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a lisztet és kevéske őrölt szerecsendiót. Dolgozzuk össze, majd a forrásban lévő levesbe gombócozzuk.
Ha felforrt kevéske hideg vízzel elkevert tejföllel és liszttel tegyük még pikánsabbá és sűrűbbé.



Főétel:

Padlizsános, cukkinis csirke gyömbéres répával, sajttal töltött paprikával, currys tejfölös krumplival

Hozzávalók:
6db répa
1db gyömbér
2 db padlizsán
4 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db cukkini
4 db kaliforniai paprika
12 dkg vaj
1 bazsalikom
10dkg juhsajt
1db füstölt sajt
Parmezán
1kg filézett csirkecomb
pácfűszerek

bors
olivaolaj

A combokat bepácoljuk izlés szerint, míg pácolódnak, vékony karikákra felvágjuk a répát, vöröshagymát,reszelünk hozzá gyömbért, majd egy wokban vajon , olívaolajon puhára sütjük.
Rakhatunk bele padlizsánt, cukkinit is, ezeket fűszerezhetjük zöldséggrill fűszerekkel. Míg ez sül a wokban, addig félbevágjuk a paprikákat, tisztára pucoljuk a belsejét , majd beletöltjük a sajtokat és a tetejére tesszük a bazsalikomot, majd 20 percre betesszük a sütőbe 160 fokon.
Előveszünk egy tepsit, kivajazzuk, majd rászórunk az aljára jó vastagon vöröshagymát, arra ráteszünk csíkokra vágott cukkinit és padlizsánt. Ezután jöhetnek a combok a tetejére. Utána szórhatunk rá még egy kis vöröshagymát. Ezt 180 fokon sütjük 40-50 percig. A répát 30 percig sütjük a gyömbérrel. Utána együtt tálaljuk. Igazi ízorgiát érünk el.



Desszert:

Adventi aszalt szilvás sütemény

Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 tojás
17,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg aszalt szilva
8 dkg tisztított dió
12,5 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A csokoládét kis darabokra tördeljük. Az aszalt szilvát és a diót kis darabokra vágjuk.

A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, beledolgozzuk a vajas csokoládét. Az aszalt szilvát és a diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral, majd a csokoládés masszához adjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x20 cm nagyságú tepsit. A masszát a tepsibe simítjuk, és sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz (a belseje maradjon puha). A formában hagyjuk kihűlni, majd széles szájú viszkis pohárral szúrjuk ki. Tegyük adagonként egy nagy tányérra, tetejére kanalazzunk narancslekvárt. Porcukorral meghintve tálaljuk, narancsgerezdekkel dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template