2009. november 3., kedd

Vacsoracsata 10. hét - Jakupcsek Gabriella lenyűgözte vendégeit



Jakupcsek Gabriella

műsorvezető

(Budapest, 1963. január 18.) magyar újságíró, műsorvezető
A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségizett, 1981-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, két évet járt, de színi tanulmányait nem fejezte be. Az első év végén jött rá, hogy nem lenne belőle jó színész, képtelen szerepeket játszani. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult, magyar és művészettörténet szakon. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Újságíró Iskoláját is elvégezte, később Párizsban a Nemzetközi Újságíró Iskolán tanult. 1990 és 1999 között a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője és kulturális rovatvezetője volt, 2000 óta a TV2 munkatársa. 1998 és 2002 között a Danubius Rádiónál a Capuccino tripla című műsort vezette.
Forrás: wikipedia.hu



Jakupcsek Gabriella lenyűgözte vetélytársait

Népszerű műsorvezetőnknek tökös előételével, dédije receptje alapján készített töltött csirkéjével, bio és nem bio mákos gubájával sikerült elkápráztatni kényes celebtársait.
Az egyik legelismertebb és legtehetségesebb magyar televíziós műsorvezető Jakupcsek Gabriella egy ideje eltűnt a képernyőről, aminek azonban örömteli oka van, megszületett harmadik gyermeke, Emma Róza. Mostanában éppen ezért nem a nézőket, hanem a kishölgyet szórakoztatja és egészen kedd estééig leginkább az ő menüsorával volt elfoglalva.

Vacsoravendégeit otthonában fogadta, az adás elején pedig megmutatta a gyermekei által rajzolt családi képeket.

Csinos műsorvezetőnk az adásban bebizonyította, hogy nem csak a kamerák kereszttüzében, hanem a konyhában is otthonosan mozog. Főételéhez egy családi receptet használt, a csirkecombot dédije májas töltelékével töltötte meg. Dóri kedvéért a desszerthez nádcukrot használt és tönköly kiflit.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az estét pedig egy meglepetés produkcióval zárta.

Hajdú Péter 9, Dobó Kata, Szinetár Dóra és Buza Sándor 10-10 ponttal jutalmazta Gabi vacsoráját, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Hokkaidó sütőtökleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
500 gr sütőtök
500 ml zöldség alapleves, vagy 1 db zöldségleves kocka
500 ml tej
1 tk curry
0,5 tk őrölt szerecsendió
0,5 tk őrölt gyömbér

fehér bors

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy percig. Engedjük fel a zöldség alaplevessel, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt tököt, és a fűszereket. Ha megpuhult engedjük fel tejjel, forraljuk jól össze, és merülő mixerrel pürésítsük. Tálaljuk kivájt tökbe, tetejére pirított tökmagot szórjunk.




Főétel:

Töltött csirkecombok vele sült krumplival, birsalmával, dédi féle töltelékkel

Hozzávalók:

5 db csirkecomb
80 dkg csirkemáj
3 db tojás sárgája
2 szál reszelt sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöldje
ízlés szerinti mennyiségű majoránna
őrölt bors
vegeta
pár evőkanál zsemlemorzsa
4-5 db száraz zsemle
1 csomag réteslap

A májat késsel egy deszkán kaparjuk le, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, az összevágott petrezselyem zöldjét, a lereszelt sárgarépát. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, ízesítsük majorannával, borssal, sóval, és vegetával. Keverjük alaposan össze, majd ha hígnak találjuk, a tölteléket keverjünk még bele zsemlemorzsát.

Sózzuk meg a csirkecombokat, bőrét a kezünkkel lazítsuk fel, majd töltsünk alá a májas töltelékből. Tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és mindegyik tetejére helyezzünk pár levél zsályát. Öntsünk alá kevéske vizet, majd forró sütőben 35-45 perc alatt süssük pirosra.

Rétesben sült töltelék:
Béleljünk ki muffin formákat réteslappal (10-10 cm-es-re vágottal) majd formázzunk a maradék töltelékből nagy gombócokat. Tegyük bele, és süssük 20-25 percen keresztül.

Köret:
Sült apró burgonya, a meghámozott burgonyákat olívaolajjal csorgassuk meg, majd sütőpapírra téve, a sütőben süssük pirosra. Hasonlóan készül a sült birsalma is. A kettévágott birsalmák magházát vájjuk ki, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringot. Tegyük sütőlemezre, majd 30-40 perc alatt süssük pirosa (150-160 fokon.)




Desszert:

Mákos guba vanília mártással

Hozzávalók:

7 db kifli
fél liter tej
5 dkg vaj
25 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál méz
5dkg mazsola
15 dkg cukor

A kifliket karikázzuk fel fél centis darabokra. Tegyük egy tepsibe, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
Tegyük egy nagy tálba, szórjuk rá a mazsolát és a mákot. Öntsük le a cukorral és vaníliás cukorral felforralt tejjel. Óvatosan keverjük össze.
Egy tepsit vagy tűzálló edényt kenjünk ki vajjal, majd terítsük el benne a mákos kiflit. Csorgassuk meg a tetejét mézzel és morzsoljuk rá a maradék vajat. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.
Ha elkészült tálaljunk belőle egy nagytányér közepére, szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk friss málnával.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template