2009. november 6., péntek

Vacsoracsata 10. hét - Buza Sándor különleges és népies nevekkel ruházta fel menüjét



Buza Sándor

Műsorvezető


* Név:Buza Sándor
* Foglalkozás:műsorvezető
* Született:1957. febr. 27.
* Haja:ősz
* Szeme:barna
* Magasság:183 cm
* Családi állapot:nős
* Csillagjegye:Halak
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon

A Magyar Rádióba, 1986-ban került, négy év zalaegerszegi tanítás után. Zenei szerkesztőként, a Kossuth Rádió Reggeli Krónikájának munkatársaként. A Danubius Best Of zenekarának billentyűseként ma is aktívan zenél.
Forrás: mistraliroda.hu


A hét legjobb sztárszakácsa címét Buza Sándor és Jakupcsek Gabriella nyerte el.

Buza Sándor éveken keresztül volt hazánk egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője. Az utóbbi években azonban főleg a tévé képernyőjén élvezhetjük fanyar humorát. Az egyik kábelcsatornán saját főzős műsora is van, ez azonban ne tévesszen meg senkit se, Sanyi is ugyanolyan esélyekkel indult, mint a többi versenyző.

Celeb társait otthonában látta vendégül. Az előételhez szükséges gombákat saját kezűleg szedte. A konyhában rutinosan mozgott, azonban izgatottságát nem tudta leplezni. Népszerű rádiósunk egész héten kritikusan értékelte vetélytársai főzőtudományát, a pénteki adásban ő volt a soron, az ő szakácstudománya került terítékre.

Menüsora nem várt sikert aratott sztárvendégei körében. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az estét pedig egy zenei játékkal zárta.

Hajdú Péter 9, Dobó Kata, Jakupcsek Gabriella és Szinetár Dóra pedig 10-10 ponttal jutalmazta Sanyi főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Fejfölével színezett pityókás nedű úri tinorrúval

Hozzávalók:

egy közepes fej vöröshagyma
4-5 közepes vargánya
30 dkg krumpli
1 babérlevél
kiskanál fűszerpaprika
csipetnyi só
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt


Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megfonnyasztunk, kis idő múlva hozzáadjuk a friss vargányát, lepirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük hidegvízzel és a kockára vágott burgonyával együtt megfőzzük, babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, s a legvégén liszttel simára elkevert tejföllel behabarjuk.




Főétel:

Izzasztott pirított kacsacomb kékforgács ágyon francia (Deus-Deus-Lait) körettel

Kacsacomb:

A besózott kacsacombokat 20 perc pihenő után fél liter vízzel meglocsolva a sütőben alufólia alatt 90 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Dödölle:

1 kg lisztes burgonyát meghámozunk, s annyi sós vízbe tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Alaposan összetörjük, s a tűzön hagyva annyi liszttel keverjük el, amennyit a burgonya felvesz. Úgy dolgozzuk ki, hogy az edény falától elváljon, a kezünket belenyomva, ahhoz nem tapadhat. Két közepes fej vöröshagymát kockára vágunk, 3 kanál zsíron arany barnára pirítjuk, ebben a zsírba evőkanállal szaggatjuk a kész dödöllét. Teflon serpenyőben ropogósra pirítjuk.

Párolt káposzta

A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá. Lefedve puhára pároljuk.



Desszert:

Kukoricamálé pottyantott szapora ragacsossal

Hozzávalók:

40 dkg kukoricaliszt
2 pohár aludttej (kefír)
1 pohár tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
tojásnyi zsír
1 bögre szilvalekvár
kevés só

A kukoricalisztet mély tálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, az aludttejet és a tejfölt. Jól összekeverjük, és kizsírozott tepsibe öntjük. Tetejét langyos zsírral meglocsoljuk, és szilvalekvárt csöpögtetünk rá. Forró sütőben megsütjük.



Forrás: rtlklub.hu

6 megjegyzés:

rozi on 2009. november 7. 13:10 írta...

Sziasztok. Én ma fogom megsütni. Majd beszámolok , hogyan sikerült. Üdv.: Rozi

Unknown on 2009. november 8. 16:14 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zsuzsi on 2009. november 8. 21:22 írta...

Na Rozi hogy sikerült? zsuzsi

vexilla on 2009. november 21. 17:59 írta...

Szisztok!40 dkg kiukoricaliztbe beleteszel 2 kefírt és egy tejfölt az kevés lesz, mert kemény tésztát kapsz.Szeretnélm látni amikor csinálja.

Unknown on 2014. január 11. 16:07 írta...

Sziasztok! Nagyon élveztem a műsort ,és a Buza Sanyi aktív főzését nagyon tetszett. Tök jók az elnevezések . Gratulálok Sanyi a humorod nekem nagyon bejött . Azért sajnálom hogy nem kóstolhattam meg az ételeket szerintem finomak voltak.
De kipróbálom és meg írom hogy nekem hogy ízlettek,de amit a Sanyi készített az mégsem olyan mint ahogyan én fogom elkészíteni.Biztos vagyok benne hogy az övé sokkal jobban ízlene. Én a látottak alapján .max ponttal jutalmaznám.Köszönöm hogy vannak ilyen emberek,és nézhetjük .Nagyon tetszett!!!

Unknown on 2016. május 19. 21:21 írta...

Rozi nem is osztotta meg, hogy hogy sikerült!! Helyette jól eltűnt!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template