2009. november 4., szerda

Vacsoracsata 10. hét - Dobó Katának nem hitték el, hogy létezik lila krumpli



Dobó Kata

Színésznő

Dobó Kata (ered. Kovács Kata) (Győr, 1974. február 25.) kétszeres Story Ötcsillag-díjas (2008, 2007) magyar színésznő.

A színészmesterség alapjait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán sajátította el. Kétszer halasztott, végül csak az első évfolyamot végezte el, majd az Egyesült Államokba utazott.
Korábbi férjétől, Andy Vajnától elvált, gyermeke nincsen.
Forrás: wikipedia.hu


Dobó Kata színes menüsora

Népszerű színészünk lila krumplival várta éhes celebetársait a szerdai Vacsoracsatában.

Az Amerikát is megjárt Dobó Kata talán az egyetlen olyan magyar színésznő, aki előtt megnyíltak Hollywood kapui, de ő mégis a hazai pályáját választotta. Nemrégiben, ugyanis maga mögött hagyta Los Angelest és hazaköltözött, hogy számos népszerű magyar filmben és színdarabban okozzon rajongónak felhőtlen perceket. Jelenleg a Budapesti Kamaraszínházban játszik, ám egy este erejéig a világot jelentő deszkákat tűzhelyre és fakanálra cserélte.

Az adás elején az RTL Klub nézői bepillantást nyerhettek Kata hófehér otthonába és magánéletébe. Népszerű színésznőnk ugyanis kendőzetlenül mesélt gyermekkoráról, megmutatta családi ereklyéit, kedvenc fényképeit és büszkeségeit. A konyhában rutinosan mozgott és minden mozdulatán látszott, nem először készít háromfogásos menüsort.

Kata vacsorája vetélytársai körében osztatlan sikert aratott és bebizonyította, hogy nem csak a színpadon, de a konyhában is megállja a helyét, az este pedig nagyon jó hangulatban telt.

Jakupcsek Gabriella és Hajdú Péter 9-9, Szinetár Dóra és Buza Sándor pedig 10-10 ponttal jutalmazta Kata főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.


Videó







Előétel:

Karfiol krémleves

A karfiolt szedjük szét rózsáira és mossuk meg alaposan. Egy lábasba tegyünk egy evőkanálnyi vajat, egy gerezd finomra vágott fokhagymát majd melegítsük. Vigyázzunk, csak addig még a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a karfiol rózsákat és engedjük fel fele mennyiségű vízzel és tejjel. Fűszerezzük kevéske őrölt fehér borssal, őrölt szerecsendióval, sóval, zöldségleves kockával. Addig főzzük még a karfiol puha nem lesz. Egy két deciliter tejszínnel dúsítsuk és egy darabka márványsajtot morzsoljunk bele. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük. Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zölddel és metélő hagymával szórjuk meg alaposan. Készíthetjük füstölt sajttal is.




Főétel:

Teryaki halfilé sárgarépás krumplipürével

10 darab tengeri sügér filé, diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 4 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál olívaolaj, darált bors. Egy kis tálba tegyük a vékony gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát és keverjük jól össze. Kevéske olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két szelet halat egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassunk a hagymás fűszeres szójás pácból, majd alufóliával fedjük be alaposan. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 20-25 percig. Ha elkészült óvatosan lapátkanállal tálaljuk nagy tányérra, körítésnek krumplipürét készítsünk.




Desszert:

Ananászos rizspuding

Egy lábasba öntsünk körülbelül 8 deciliternyi tejet, forrósítsuk fel, majd adjunk hozzá 12 dekányi megmosott rizst.
Fél rúd vaníliával, fél citrom vékonyan levágott héjával és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük meg a rizsszemek puhák lesznek.

Az elkészült riszt körülbelül 10 dekányi cukorral ízesítsük.
Ha túl száraz lenne, öntsünk még alá tejet, hogy kissé folyós legyen. Végezetül vegyük ki a vanília rudat és a citromok héját.
Vágjunk vékony szeleteket érett ananászból, tegyük nagy tányér közepére, majd egy evőkanálnyi rizspudingot, még egy szelet ananászt, egy kanál rizspudingot.



Forrás: rtlklub.hu


2 megjegyzés:

Unknown on 2010. július 21. 20:20 írta...

Ismét az fordul elő, hogy az adásban készített rizspuding egyáltalán nem hasonlít a leírtakhoz.
Nem értem, miért képtelen arra valaki, hogy az elkészített étel receptjét elkérje az aznapi főzőtől, és betűről betűre lemásolja ide.
Ez gagyi dolog így!

Unknown on 2010. július 23. 18:10 írta...

Nem értem ezeket a hirességeket,nem hitték el a lila
krumpli létezését!Nézzenek néha más
csatornát is kb15-20perc v,a neten
nézzenek utána,s akkor nem hozzák
zavarba a házigazdát(Dobó Katát)
Buzás Sándoron csodálkoztam,főző műsort vezetett,ennyit megtehetne,hogy érdeklődjön ,ha már
kételkedik!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template