2010. szeptember 29., szerda

Vacsoracsata - Magyar Attila a vendéglátó


Magyar Attila

Színész



Retro buli Magyar Attilánál!

Elismert művészünk egy hamisítatlan balatoni estével kedveskedett vacsoravendégeinek…

Magyar Attila, elismert színészünk nem először tett tanúbizonyságot főzőtudományáról a Vacsoracsatában. Ennek ellenére mégis inkább színészként és humoristaként szerzett hírnevet, mint szakácsként.

A szerdai adásban is megpróbálkozott a lehetetlennel, hogy elvarázsolja vacsoravendégeit főzőtudományával. Persze ez alkalommal sem egyedül, hanem felsége felügyeletével készítette el háromfogásos menüsorát.

Vacsorájával a balatoni, bulis estéket próbálta előidézni. A várva várt hatás nem maradt el, sztárvendégei ugyanis maximálisan elégedetten távoztak estéjéről. Ezért Athina és Gábor 9-9, Brigitta és Caramel pedig 10-10 ponttal jutalmazta, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.








Előétel:

Epres őszibarack krémleves

Hozzávalók:
• 1 kg érett őszibarack, vagy 2 doboz konzerv,
• 2 db egész fahéj,
• 5-6 szemszegfűszeg,
• 1 db vanília bab,
• 1 csipetnyi só,
• él citrom leve,
• 2 dl tejszín,
• 5-6 evőkanál cukor,
• 50 dkg eper.

Hámozzuk meg a barackokat, majd vágjuk apró kockákra, (ha konzervből készítjük nem kell meghámozni). Tegyük egy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Tegyük hozzá az egész fahéjdarabot, a szegfűszeget, és a félbevágott vaníliababot. Ízesítsük sóval, cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliát.

Öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk még két percig, utána merülő mixerrel pürésítsük. Ha szükséges finomlyukú szitán passzírozzuk át, majd tegyük bele a felszeletelt eperszemeket.
Állítsuk a leveses fazekat hideg vízbe, és ha már lehűlt tegyük a hűtőszekrénybe.
Jéghidegen leveses csészékbe tálaljuk, akár egy-egy gombóc vanília fagylalttal tehetjük még dermesztőbbé.



Főétel:

Parázson sült balatoni süllő, sült zöldségekkel, paradicsomsalátával, csöves kukoricával

Hozzávalók:
• 5 db süllő,
• 1 kg paradicsom,
• 1 fej lilahagyma,
• 3 evőkanál cukor,
• 2-3 evőkanál ecet,
• 2 evőkanál olívaolaj,
• 10 cső kukorica,
• só, darált bors,
• 1 csokor petrezselyem zöldje.
• (pár levél friss bazsalikom, 2 db paprika)
• 1 csokor kaporlevél,
• 1 csomag grill alutálca lyukacsos.

Sült zöldségekhez:
• 1 db cukkíni,
• 1 csokor újhagyma,
• 1-1 db színes kaliforniai paprika,
• 3-4 szem paradicsom,
• 1 maréknyi aprógomba,
• 1 maréknyi laskagomba,
• 1 teáskanál grill zöldségek fűszerkeverék,
• 1 db padlizsán.

A halak külső felületét éles késsel vágjuk be, majd kívül és belül alaposan sózzuk meg. szúrjuk fel vastag fanyársakra, és parázs felett süssük pirosra.
Ha halfiléket sütünk, akkor kifilézett halat fűszerezzük darált borssal, kaporlevéllel, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Serpenyőbe felforrósított pár evőkanál olívaolajban süsük mindkét oldalát pirosra. Ha faszénen sütjük, akkor grill alutálcára helyezzük, amit előtte bekentünk olívaolajjal. Mindkét oldalát kb 5-5 percig süssük.

A sült zöldségekhez vágjuk falatnyi darabokra a zöldségeket, szórjuk meg fűszerkeverékkel, csorgassuk meg olívaolajjal, majd a grill lapon süssük pár percig.

A paradicsomsalátához szeleteljük fel a paradicsomokat, tegyük egy nagy tálba, és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát. Kanalazzuk egy tálba a cukrot, adjuk hozzá a sót és az ecetet, öntsünk rá két-három decinyi vizet, majd jól keverjük össze. öntsük a tálban lévő paradicsomra, csorgassuk meg olívaolajjal, és jól keverjük össze. Izgalmasabb ha pár levél friss bazsalikomot és pár szelet paprikát is keverünk hozzá.
A csöves kukoricákat kenjük meg olajjal, majd a parázson süssük pirosra.



Desszert:

Ropogós gofri recept

Hozzávalók:
• 12 dkg vaj,
• 12 dkg cukor,
• 2 db tojás,
• 25 dkg liszt,
• 2,5 dl tej,
• 1 csomag vaníliás cukor,
• 1 csipetnyi só. Csokoládészószhoz: 30 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín.
• Eperszószhoz: 50 dkg eper, 20 dkg cukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

Az olvasztott vajat habosra keverjük a tojásokkal, cukorral, majd hozzádolgozzuk a tejet, lisztet, sót és a vaníliás cukrot.

Sima palacsintatésztától kicsit sűrűbb tésztát keverünk belőle, majd rákanalazzuk a felforrósított sütőre. Pár perc alatt ropogósra sül.

A csokoládészószhoz tördeljük a csokoládét egy kis tálba, majd tegyük vízgőz fölé. Öntsük hozzá a tejszínt, és addig kevergessük míg el nem olvad, és sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kissé kihűlni, hogy besűrűsödjön.

Az eperszószhoz vágjuk kisebb darabokra az epret, tegyük egy lábasba. Szórjuk rá a cukrot, majd főzzük. Pár perc forralás után sűrítsük be hideg vízzel elkevert pudingporral.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template