2010. szeptember 27., hétfő

Vacsoracsata - Csapó Gábor a vendéglátó


Csapó Gábor
Olimpiai bajnok, magyar válogatott vízilabdázó, edző, jogász.



Csapó Gábor 37 pontos vacsorát főzött
Elismert vízilabdázónk lenyűgözte vacsoravendégeit főzőtudományával.

A 76-os olimpia magyar vízilabda csodafegyvere fakanalat ragadott, hogy elkápráztassa celebtársait főzőtudományával. A vacsora helyszínéül otthonát választotta. Az adás elején megmutatta gyerekkori képeit, a pályafutása főbb állomásait és olimpiai aranyérmét.

Világbajnokunk a hétfői adásban bebizonyította, hogy egy cseppet sem mozog otthonosan a konyhában. Az ízekhez persze nagyon ért, hiszen sokféle országban járt és tapasztalt, de elkészíteni az ételeket nem sűrűn szokta, így most is többször akadályokba ütközött.

Ennek ellenére vacsorája osztatlan sikert aratott és a pontozásánál sem voltak szűkmarkúak vetélytársai. Caramel 8, Athina 9, Attila és Brigitta 10-10 ponttal jutalmazta Gábor főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:


Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával

Hozzávalók:
1 nagyobb kínai kel,
4 dl tejszín,
20 dkg gorgonzola sajt,
2 dl olívaolaj, só, darált bors,
3 gerezd fokhagyma,
15 db nagyfejű barna csiperkegomba,
4 ág friss kakukkfű, olívaolaj,

A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra, majd tálaljuk salátás tálkákba. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat. Kézi mixerrel turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, majd ezzel csorgassuk meg a salátát.

A gombák szárait törjük ki, majd a külső felületét mossuk meg. A belső felületére daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra.



Főétel:

Hawaii Mahi-mahi rizses hal, sült ananásszal

Hozzávalók:
5 db dorado hal,
3 evőkanál halfűszer keverék,
15 dkg vaj,
3 db friss ananász,
20 dkg barnarizs,
15 dkg vadrizs,
15 dkg basmati rizs,

A halakat vagy egészben, vagy kifilézve süthetjük meg. fűszerezzük be a fűszerkeverékkel, sózzuk meg, majd serpenyőben felhevített vajon süssük pirosra. A körethez külön-külön pároljuk meg a rizseket, majd keverjük össze egy kis darab vajjal. A sült ananászhoz vágjuk cikkre az ananászt, éles késsel vágjuk ki a hájából. Daráljunk rá borsot, és vajon serpenyőben süssük pirosra.



Desszert:

Csokoládés bundás kenyér

Hozzávalók:
15 szelet kenyér,
6 db tojás,
1 liter étolaj,
40 dkg reszelt étcsokoládé,
1 liter tej,

A kenyérszeleteket áztassuk be nagyon rövid ideig tejbe, majd mártsuk be mindkét oldalát a elvert tojásba. Felhevített olajban mindkét oldalát süssük pirosra. a még forró bundáskenyereket forgassuk meg a reszelt csokoládéba.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Hadi on 2010. szeptember 30. 7:54 írta...

Csapó Gábor jót főzött, viszont a recept leírások nem pontosak: a gorgonzolás kínaikel salátából kimaradt a mustár (ő oroszt használt). A csokis bundáskenyeret meg nem úgy készítette, ahogy a receptben írva vagyon, javaslom nézze vissza a felvételt, aki hozzá akar látni. Vagy végül másként csinálta volna???

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template