2010. október 13., szerda

Vacsoracsata - Pulai Imre a vendéglátó


Pulai Imre

Olimpiai bajnok magyar kenuzó

40 pontos vacsorát főzött Pulai Imre!



Pulai Imre vacsoráján nem mindennapi élményekkel gazdagodtak a vendégek

Úgy látszik, Imre nem ismeri a lehetetlent, és az élet minden területén a maximumot hozza ki magából, így a főzésben is. Háromfogásos menüsora pedig még egy étteremben is megállta volna a helyét.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt. Imre profizmusa nemcsak az ételekben, hanem figyelmességében is megnyilvánult.

A vacsora végén pedig egy meglepetés produkcióval állt elő, mikrofont ragadott és elénekelt egy dalt. A siker nem is maradt el.

A pontozásnál minden vendégétől maximum pontszámot kapott, így 40 ponttal büszkélkedhet.





Előétel:

Hideg zöldségkrém leves

Hozzávalók:
• 1 csokor újrépa,
• 30 dkg kelbimbó,
• 2 szem burgonya,
• 1 db cukkíni,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 10 dkg póréhagyma,
• 1 pohár tejföl,
• 10 dkg császárszalonna,
• 1 teáskanál majoránna,
• só, darált bors,
• 1 db zöldségleves kocka, kevéske olívaolaj.

A szalonnát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük egy fazékba és csorgassunk rá pár evőkanál olívaolajt. Rövid ideig süssük, míg a szalonna pirulni nem kezd. Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát, a meghámozott és feldarabolt burgonyát, a pórét, cukkínit és a kelbimbót. Pároljuk néhány percig, majd öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük majoránnával, daráljunk bele borsot, sózzuk, és tegyük hozzá a leveskockát. Főzzük negyed órán keresztül, vegyük ki belőle a szalonnát, és keverjük hozzá a tejfölt. Jól forraljuk ki, majd a kézi mixer segítségével pürésítsük. Hideg vízbe állítva hűtsük le jól.



Főétel:

Sült ökör
grillezett kukoricával és zöldségekkel







Desszert:

Kürtöskalács

Hozzávalók:
• 1 kg liszt,
• 2 db tojás,
• 4 db tojássárgája,
• 12 kanál porcukor,
• pici élesztő,
• csapott kávéskanál só,
• 1/2 l tej,
• 12 kanál olvasztott vaj.

Elkészítés módja: A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2dkg cukorral feloldott élesztő, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet.

Amibe mártjuk:
• 1 kg kristálycukor
• 3-4 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag őrölt fahéj
• Kókusz
• Darált dió
• Darált mandula

A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára egymás mellé spirálisan rácsavarjuk. A tekerés végén a tésztát az utolsó menet alá visszatűrjük nehogy a sütéskor letekeredjen a fáról. A sütőfát előtte olvasztott vajjal kenjük, hogy sütés után könnyen leválljon róla a tészta. Ízlés szerint normál kristálycukorba vagy vanílias kristálycukorba hengerítjük amíg a teljes felülete cukros nem lesz. Ez képezi majd a csodálatos karamell bevonatot a sütés végére.

Faszén parázs felett forgatjuk amíg a cukor gyönyörű karamell színű nem lesz. Addigra a tészta is megsül. Aztán már csak az ízesítés van hátra a legnagyobb gyönyör, az evés előtt. Ízlés szerint fahéjas, kakaós, garált diós porcukorral szórjuk. Egyébként minden további ízesítés nélkül is fogyaszthatjuk, így is garantáltan nagyon finom és nem mindennapi süteményt kapunk családunk és barátaink legnagyobb megelégedésére!



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template