2010. október 11., hétfő

Vacsoracsata - az Animal Cannibals fiúk a vendéglátók


Animal Cannibals

Zenészek


Zöld menü az Animal Cannibals fiúknál

Hétfő este Ricsi és Qka próbálta elkápráztatni vacsoravendégeit főzőtudományával.

Az Animal Cannibals fiúk szerint, két zöldfülűtől nem is várható el más, csak egy zöld menüsor.

Hogy kijelentésükhöz hűek maradjanak zöld menüsorral várták vetélytársaikat. Ahhoz a fogáshoz, aminek végül nem lett zöld a színe ételszínezéket adtak.

Ricsi és Qka nem mozgott túl otthonosan a konyhában, így a konyhai baleseteket sem úszták meg.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, ami lehet a 70%-os welcome italnak köszönhető, mert a zöld menüsor végül csak 33 pontot hozott a konyhára.







Előétel:

Zöld póréhagymaleves

Hozzávalók:
• 2 db póréhagyma,
• 4 nagyobb szem burgonya, só,
• őrölt szerecsendió,
• darált bors,
• 1 db zöldségleves kocka,
• fél citrom leve.
• (zöld ételfesték, ha úgy gondoljátok, hogy zöld legyen)

Egy fazékba tegyünk megtisztított és kockára vágott burgonyát, öntsük fel annyi vízzel hogy duplán ellepje. Sóval ízesítsük és addig főzzük még a burgonya puha nem lesz. Merülő mixerrel pürésítsük, így egy krémleves sűrűségű alaplevest készítettünk.

Póréhagymát kockázzunk fel, majd hideg vízben legalább kétszer mossuk meg, csepegtessük le. Tegyük fel újra a tűzre a burgonyás alaplevet, tegyünk bele összekockázott póréhagymát. Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval és egy zöldségleves kockát dobjunk bele. Pár percig főzzük, majd a legvégén pár csepp citromlével tehetjük még pikánsabbá.
a póré zöld levele is kiválóan alkalmas főzésre, semmiféleképp ne dobják ki!



Főétel:

Spenótfőzelék, pesztóbundás csirkével

Hozzávalók:
• 1 kg mélyhűtött
• rostos spenótlevél püré,
• 3 dl tejszín,
• 5-7 evőkanál liszt,
• 1.5 dl étolaj,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 1 csipetnyi őrölt szerecsendió, darált bors, só,
• 1 liter tej.

Pesztóbundás csirkéhez:
• 50 dkg csirkemell filé,
• 1 üveg bazsalikom pesztó,
• 1 liter olaj,
• 2 db tojás, só,
• 20-30 dkg liszt.

Öntsük az olajat egy nagy lábasba, tegyük bele a lisztet, amid pirítsuk zsemleszínűre. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, keverjük el jól, majd adjuk hozzá a kiolvasztott spenótot. Keverjük el alaposan, és öntsük fel a tejjel és a tejszínnel.
Állandóan kevergetve forraljuk fel. Ha szükséges hígítsuk még tejjel. Sózzuk, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal.

A csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra, tegyük egy tálba, és kanalazzunk rá a pesztóból, majd jól keverjük össze.

Üssük a tojásokat egy tálba, tegyük hozzá a lisztet, pár kanálnyit a pesztóból, sózzuk meg, majd annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Mártsuk bel a csirkemell csíkokat, majd tegyük azonnal a forró olajba. Pár perc alatt süssük pirosra.



Desszert:

Túrógombóc pisztácia kéregben

Hozzávalók:
• 50 dkg túró,
• 4 db tojás,
• 5 dkg vaj,
• 2 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só,
• 30 dkg pisztácia (hámozott, nem sós Ázsia shop, vagy Metro),
• zöld ételfesték.
• 2 pohár tejföl.

Finomlyukú szitán törjük át a túrót, majd tegyük egy nagy tálba. Üssük rá a tojások sárgáját, a fehérjét tegyük egy tálba és tegyük a hűtőbe. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd csorgassuk a túróra. Szinezzük meg az ételfestékkel, íesítsük csipetnyi sóval, szórjuk rá a lisztet és a búzadarát. Fakanállal alaposan dolgozzuk össze, majd pár órára ezt is tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt verjük fel a tojás fehérjét nem túl kemény habbá, majd kis adagokban, óvatosan dolgozzuk a tojásos túróhoz.

Forraljunk fel egy fazékban vizet, ízesítsük sóval, majd vizes kézzel formázzunk kezünkkel diónyi gombócokat a túrókrémből. Gyöngyöző vízben főzzük 2-3 percig, közben villával segítsük megfordulni, ha elkészült szedjük ki szűrőkanállal egy itatóspapírra.
A pisztáciát daráljuk durvára, majd hempergessük meg benne a kifőzött gombócokat, mellé egres lekvárt, és zöldre festett tejfölt kanalazzunk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template