2010. október 29., péntek

Vacsoracsata - Hűvösvölgyi Ildikó a vendéglátó


Hűvösvölgyi Ildikó

Színésznő


Hűvösvölgyi Ildikó lenyűgözte vetélytársait

A hét utolsó házigazdája mindent megtett a siker érdekében, filmrendező férjét, és két lányát is segítségül hívta a jó hangulat érdekében.

Hűvösvölgyi Ildikó, a hét utolsó házigazdája is ahhoz a színész generációhoz tartozik, amelyek tagjait még népszerű televíziós sorozatban is láthattuk. Pályája során rengeteg színházi szerepben megcsodálhattuk már. Legutoljára a Diploma előtt darabban kápráztatta el a Madách színház közönségét.

Ildikó budai otthonában fogadta a Vacsoracsata e heti csapatát. A főétel elkészítéséhez férjét, a dokumentum filmrendező, Kisfaludy Andrást hívta segítségül.

A vacsora olyannyira jól sikerült, hogy a vendégek kétszer is szedtek a levesből, Müller Attila pedig mindenből repetát kért. A záró meglepetés-produkcióhoz Ildikó két csinos lányát is bevetette.

Müller Attila és Szolnoki Tibor 9-9, Balázsy Panna és Bencze Ilona 10-10 ponttal jutalmazta Ildikó főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Libamájjal töltött gombafejek

Hozzávalók:
• 10 db nagy szemű barna csiperkegomba,
• 30 dkg libamáj,
• 2 ág friss bazsalikom,
• 4 db tojás,
• 20 dkg liszt,
• 30 dkg zsemlemorzsa,
• só, darált bors,
• zöldsaláta levelek (rukola, bébi spenót),
• csipetnyi kakukkfű,
• olívaolaj, balzsamecet,
• 1 liter étolaj.

A gombák szárait törjük ki a gombafejből óvatosan, majd öblítsük le a külső felületét. Enyhén sózzuk, daráljunk rá borsot, és hintsük meg a kakukkfűvel.
A libamájat szeleteljük fel, daráljunk rá borsot és kevéske felhevített olívaolajban süssük meg mindkét oldalát.

Tegyünk egy szelet megsütött libamájszeletet a gomba belsejébe, helyezzük rá a másik gombafejet, majd fogvájóval tűzzük össze.

Panírozzuk be: először lisztbe hempergessük, majd mártsuk felvert tojásba, utána pedig zsemlemorzsába. Forró bőséges olajban süssük ki, majd olívaolajjal és balzsamecettel megcsorgatott saláta levelekkel tálaljunk személyenként egy darabot.



Főétel:

Tavaszi borjúragu leves

Hozzávalók:
• 70 dkg borjúcomb vagy lapocka,
• 2 evőkanál olívaolaj,
• 1 csokor újrépa,
• 1 fej vöröshagyma,
• 1 db cukkíni,
• darab színes kaliforniai paprika,
• 15 dkg apró szemű gomba,
• csokor zöld és fehér spárga,
• 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt fehérbors,
• 1 evőkanál étkezési keményítőm,
• 1 ág friss kakukkfű,
• dl tejszín,
• 1 maréknyi árpagyöngye.

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, kukkfüvet, majd addig pároljuk, még üveges lesz. Adjuk hozzá a kis kockákra feldarabolt borjúcombot, fűszerezzük őrölt fehérborssal és sóval, majd lefedve pároljuk 15 percig.

Öntsük fel másfél liternyi vízzel, ha a hús már kezd puhulni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd pároljuk még öt percig. Hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a pároló levet, adjuk hozzá a tejszínt és jól forraljuk össze. Tálaláskor frissen összevágott petrezselyem zölddel szórjuk meg. Tartalmasabb legyen főzhetünk bele egy maréknyi árpagyöngyét is.



Desszert:

Kálvinista mennyország

Hozzávalók:
A tésztához:
• 20 dkg Rama Sütőmargarin
• 1 csomag sütőpor
• 35-40 dkg finomliszt pontosabban amennyit a tészta felvesz
• 3 evőkanál tejföl
• 10 dkg kristálycukor

A töltelékhez:
• 5-6 dkg mazsola
• 1 darab citrom lereszelt héja
• 3 evőkanál kristálycukor
• 3 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 1 kg tehéntúró
• 25 dkg lebbencstészta
• só

A kikenéshez:
• diónyi Rama Sütőmargarin

A tészta lekenéséhez:
• 1 darab tojás

Elkészítés:
Könnyű linzertésztát készítünk: a margarint először magában, majd a cukorral és a tejföllel keverjük habosra. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekkel össze gyúrjuk. Akkor jó, ha az átlagnál lágyabb, jól nyújtható omlós tészta lesz belőle. Elfelezzük, Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük, míg a tölteléke elkészül. Ehhez a lebbencstésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a citrom reszelt sárga héjával és a mazsolával összekeverjük.

A teljesen lecsöpögtetett tésztával összeforgatjuk. Az egyik tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, azután egy margarinnal kikent nagy tepsibe (38x30 cm) simítjuk. A túrós, tésztás keveréket egyenletesen ráhalmozzuk. A másik omlós tésztát is kinyújtjuk, az előzőeket befedjük vele. A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral behintve tálaljuk.





Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template