2010. október 12., kedd

Vacsoracsata - Rába Tímea a vendéglátó


Rába Tímea

Szépségkirálynő


Rába Tímea 39 pontos vacsorát főzött

Egykori szépségkirálynők bebizonyította, hogy nemcsak pózolni, hanem főzni is tud.

Kedd este Rába Tímea látta vendégül a Vacsoracsatai e heti sztárjait. Köztudott tény, hogy Timi nagyon odafigyel étrendjére, ezért igyekezett finom, de nem hizlaló ételeket készíteni a vendégek számára.

Kevesen gondolnák, de egykori szépségkirálynők nagyon szeret főzni, rutinosan mozog a konyhában, ami nem is csoda, hiszen főállású anyaként gyakran főz.

Épp ezért az sem meglepő, hogy Tímea vacsorája osztatlan sikert aratott. Az Animal Cannibals fiúk 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.






Előétel:

Ráktatár

Hozzávalók:
• 70 dkg nagyobb garnella rák nyers,
• 4 gerezd fokhagyma,
• 1 db zöldcitrom,
• só, bors, olívaolaj,
• tabasco szósz,
• 2 doboz tengeri spárga,
• 2 db Focaccia kenyér.

A rákokat meg kell szabadítani a páncéljától, mossuk meg hideg vízben jól és csepegtessük le alaposan. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel kevéske olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, pároljuk rövid ideig, majd tegyük bele a rákokat. Erős lángon süssük addig, míg a rákok szép rózsaszínűre pirulnak. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt rákokat egy deszkán aprítsuk fel kisebb darabokra, tegyük egy tálba. Reszeljünk rá a zöldcitrom hájából, ha szükséges még fokhagymát. daráljunk rá borsot, sózzuk, csorgassuk meg a zöldcitrom levével és pár csepp tabasco szósszal. Jó alaposan keverjük össze, majd tálaljuk kagylóhéjba.

A tengeri spárgákat többszöri hideg vízben áztassuk ki, majd csepegtessük le. Tegyünk egy maréknyit a tányér közepére, és erre helyezzük a rákkoktélokat. Hozzá mediterrán lapos kenyeret kínáljunk.

/Tímea az elkészült rákokat főtt tojás fehérjével turmixolta össze/


Főétel:

Spagettis padlizsántekercs

Hozzávalók:
• 2 db padlizsán,
• 30 dkg spagetti,
• 6 evőkanál extra szűz olívaolaj,
• 10 szem paradicsom,
• 1 teáskanál szárított bazsalikom,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 2 ág kakukkfű,
• 2 dl tejszín,
• 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, só,
• darált bors.
• 1 db bélszín,
• darált bors, olívaolaj,
• 1 csokor friss kakukkfű.

Mossuk meg jól a padlizsánokat, kocsányos szárát vágjuk le, majd szeleteljük fel hosszában fél centis szeletekre. A két szélén lévő kisebb szeleteket vágjuk apró kockákra, a nagyobbakat terítsük szét az asztalon és enyhén hintsük meg sóval.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyünk bele a besózott padlizsánszeletekből. Mindkét oldalát erős lángon süssük három percig, míg szépen meg nem pirul.

Egy másik serpenyőben csorgassunk négy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát és pár percig hevítsük, míg a fokhagyma sülni nem kezd, adjuk hozzá a felkockázott padlizsánvégeket, daráljunk rá a borsót, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és hintsük meg bazsalikommal. Ha a padlizsán már kezd sülni, tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott friss paradicsomot, ízesítsük sóval, és közepes lángon főzzük 5-6 percig.

Főzzük ki sós vízben a spagettit, majd keverjük össze a padlizsános paradicsomszósszal. A szószból pár evőkanálnyit hagyjunk meg.

Kezünkkel hajtsunk össze egy maréknyi paradicsomos spagettit, majd tegyük a megsült padlizsánszelet közepére. Tegyük sorjában egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló sütőedénybe. Tetejére kanalazzunk a paradicsomszószból, csorgassuk meg tejszínnel, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Tegyük forró sütőbe, ahol 150 fokon 30 perc alatt pirosra sül.

A bélszínt éles késsel hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, és tegyük bele a befűszerezett hússzeleteket. Mindkét oldalát kapassuk meg, majd tálalás előtt tegyük be a forró 180 fokos sütőbe, hogy átsüljön félig.



Desszert:

Málnalángos

Hozzávalók:
• 50 dkg liszt,
• 25 dkg főtt és áttört burgonya,
• 2 dkg élesztő,
• 1,5 dl tej,
• 1 csipet cukor, só, étolaj a sütéshez,
• 1 üveg málnalekvár,
• 30-40 dkg málna,
• 1 db tejszínhab.

A lisztet szitáljuk tálba. A langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, várjunk vele 5-10 percet, hogy az élesztő felfusson. Tegyük a liszthez az áttört burgonyát, két teáskanálnyi sót, majd a kovászt. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Dagasszuk 10 percig. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyen kelesszük háromszorosára.

Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizespohárral szaggassuk ki. Tegyük tálcára, takarjuk le, és még kelesszük 10 percig.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, a kiszaggatott tésztát olajos kézzel húzzuk szét, és óvatosan tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát süssük aranysárgára. Ha kisült, papír törlőkendőn csepegtessük le.

Az elkészült lángosokat kenjük meg málnalekvárral, nyomjunk rá a tejszínből, majd szórjuk meg málnaszemekkel.



Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template