2010. szeptember 30., csütörtök

Vacsoracsata - Caramel a vendéglátó


Caramel

Énekes


Gasztro utazás a Vacsoracsatában

Caramel a csütörtöki Vacsoracsatában az ázsiai ízekkel ismertette meg vendégeit.

Egy finom Japán leves, egy különleges főétel és egy extrém ízvilágú desszert. Caramel a csütörtöki Vacsoracsatában az egzotikus konyha világába kalauzolta el vendégeit. Háromfogásos menüsorát ugyanis Japán receptekből állította össze.

A furcsa ízvilágú ételeket egy profi szakácshoz méltón készítette el. Mozdulataiból látszott, hogy nemcsak szereti az ilyen jellegű ételeket, de sűrűn el is készíti magának.

A várt hatás nem maradt el, vendégei ugyanis elégedetten és teli pocakkal álltak fel az asztalától. Csapó Gábor 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta vacsoráját, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Japán miso leves

Hozzávalók:
• 2 evőkanál étolaj,
• 3 szelet friss gyömbér,
• 1 db vöröshagyma,
• 2 db sárgarépa,
• 2 szál zellerszár, egynegyed fej káposzta,
• 5 pohár víz (1,25 liter),
• 4 evőkanál miszo paszta (ázsiai élelmiszereket árusító boltokban beszerezhető),
• 2 szál újhagyma,
• 1 evőkanál szezámolaj,
• 1 csomag tofu.

Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a felszeletelt gyömbért és pároljuk addig még a hagyma üveges nem lesz. Tegyük bele az újnyi csíkokra vágott zöldségeket és további kevergetés mellett pároljuk még pár percig. öntsük fel a vízzel és főzzük 10 percig. vegyük le a tűzről, majd egy kis tálkába merjünk ki a kész levesből, tegyük bele a miszót, és egy kanál segítségével keverjük csomómentesre. Öntsük vissza a levesbe, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott tofut A miszóval már nem szabad tovább főzni.

Tálaljuk kis leveses tálkába, csorgassunk a tetejére szezámolajat és szórjuk meg frissem összevágott újhagymával.




Főétel:

Teával füstölt csirke, teriyaki káposztasalátával

Hozzávalók:
• 5 db csirkemell filé,
• fél teáskanál darált bors,
• 1 teáskanál kínai fűszerkeverék,
• só,
• fél pohár rizs,
• 3 evőkanál kínai fekete tealevél (nem filteres),
• 2 evőkanál barnacukor,
• 1 pohár natúr joghurt,
• 2 evőkanál szójaszósz,
• 1 diónyi frissgyömbér,
• 2 evőkanál pirított szezámmag olaj.

A salátához:
• 2 fej káposzta,
• 3 szál újhagyma,
• 2 szál sárgarépa,
• 1 diónyi friss gyömbért,
• 4-5 evőkanál teriyaki szósz, fél marék szezámmag,
• 4-5 evőkanál pirított szezámmag olaj,
• só,
• pár evőkanál rizsecet,
• 3 evőkanál méz.

Szórjuk a borsot, a kínai fűszerkeveréket, a lereszelt gyömbért, natúr joghurtot, szezám olajat, és a szójaszószt egy kis tálba majd keverjük össze jó alaposan. Tegyük a csirkemell filéket egy tálba, öntsük rá a páclét, majd jó alaposan keverjük össze. sütésig tartsuk a hűtőszekrényben.
Keverjük össze egy kis tálban, a barnacukrot, a rizst és a tealeveleket, majd tegyük egy alufóliába. Csomagoljuk be, na túl szorosra, és tegyük egy nagy wok aljára.

A csirkemelleket egy nagy serpenyőben, kevéske olajon süssük elő pár percig, majd helyezzük a wokban lévő fóliára. Fedjük le jól, hogy a füst ne tudjon elillanni, majd tegyük a tűzre. Közepes lángon füstöljük 10-12 percen keresztül.

A salátához: szeleteljük vékonyra a káposztát, reszeljük hozzá a sárgarépát, és tegyük hozzá a vékony csíkokra felvágott újhagymát. Reszeljük rá a friss gyömbért, majd csorgassuk meg a szezámolajjal, ecettel, mézzel, és a teriyaki szósszal. Sózzuk meg és jó alaposan keverjük össze.



Desszert:

Rántott bodzavirág epersalátával

Hozzávalók:
• 16 tányér bodzavirág,
• 40 dkg eper,
• 3 evőkanál bodzaszörp, porcukor,
• olaj a kisütéséhez.

Tésztához:
• 350 gr liszt,
• 4 db tojás,
• 1 evőkanál porcukor,
• 5 dl tej, 1 csipetnyi só.

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk ne legyen csomós, a palacsinta tésztától sűrűbb tésztát készítsünk.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben annyi olajat, mintha rántott húst készítenénk. Mártsuk a tésztába a viránytányér száránál fogva a bodzát, majd tegyük a forró olajba. Addig süssük, míg aranysárgára nem pirul. Szedjük ki konyhai kéztörlőre, várjuk meg míg a felesleges olajat felszívja.

Az epersalátához vágjuk kisebb darabokra a megmosott eperszemeket, majd tegyük egy nagy tálba. Tépkedjünk rá bodzavirágokat, csorgassuk meg a bodzaszörppel, majd óvatosan keverjük össze.

Tegyünk pár darabot a megsütött bodzavirágból nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg porcukorral, majd mellé tálaljuk az epersalátát.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template