2010. szeptember 28., kedd

Vacsoracsata - Erdőhegyi Brigitta a vendéglátó


Erdőhegyi Brigitta

Énekesnő


Olasz est Erdőhegyi Brigittánál

Az énekesnő 39 pontos vacsorát főzött, estéjét pedig egy exkluzív produkcióval zárta.

A gyönyörű énekesnő több neves külföldi sztárnak megcsillogtatta már énekhangját. Énekelt Carlo Ponti esküvőjén és a Depeche Mode is elismerően nyilatkozott hangjáról.

A konyhában azonban még nem mozog olyan otthonosan, menüsorát is receptből készítette, és a robotgépet is félve vette a kezébe.

Ennek ellenére Brigi menüsora osztatlan sikert aratott vendégei körében. Csapó Gábor 9 pontja kivételével, mindenki 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.





Előétel:

Mézédes sárgadinnye, sonkával, piros pesztós kenyértekereccsel

Sárgadinnye sonkával
Hozzávalók:
4 db érett sárgadinnye,
20 szelet pármai sonka, darált bors,
kevéske olívaolaj.

A dinnyéket vágjuk kétfelé, magjait kanalazzuk ki. Vágjuk cikkekre, majd a héjából metsszük ki. Tálaljunk 3-4 darabot adagonként nagy tányérra, majd mellé kis rózsákba összehajtott sonkát tegyünk. Daráljunk rá borsot, és tálaláskor csorgassuk meg kevéske olívaolajjal.

Aszaltparadicsomos kenyértekercs
Hozzávalók:
35 dkg búzaliszt,
2 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
1 csomag szárított élesztő,
2.5 dl langyos víz.

Töltelékhez:
10 dkg olívaolajban eltett napon-szárított paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 ág kakukkfű.

Öntsük a lisztet, sót, cukrot, egy evőkanál olívaolajat (használhatjuk az aszaltparadicsom olaját is) és a szárított élesztőt egy dagasztóedénybe. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt, majd kis adagokba csorgassuk hozzá a langyos vizet. Alacsony fordulaton tíz percig dagasszuk, még a tészta az edény falától elválik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyre téve kelesszük kétszeresére.

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: szedjük ki az olajból a paradicsomokat, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, pár evőkanálnyit az olajból, majd a géppel zúzzuk jól össze.

Ha megkelt a kenyértészta, borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, és osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságúra, kenjük meg az aszaltparadicsomos töltelékkel, morzsoljunk rá kakukkfűleveleket, majd göngyöljük fel. Vágjuk egy centis szeletekre, helyezzük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, hagyjuk még kelni tíz percig, utána előmelegített 170 fokon süssük 25-30 percig.

Ha olaj nélküli aszaltparadicsommal készítjük, előtte áztassuk be langyos vízbe, majd összezúzáskor kanalazzunk hozzá pár evőkanál olívaolajat.



Főétel:

Szarvasgombás, pármai sonkás széles metélt

Hozzávalók:
20 dkg pármai sonka,
3-4 evőkanál olívaolaj,
2 dl tejszín,
1 csipet őrölt fehérbors, 30-40 dkg széles metélt,
1 db szarvasgomba,
1 cserép friss bazsalikom,
1 maréknyi koktélparadicsom.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékony csíkokra felvágott sonkát. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a tejszínnel. Fűszerezzük fehérborssal, kevéske szarvasgombával és jól forraljuk össze. tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, majd keverjük össze a kifőzött tésztával. Tálaljuk nagy tányérokra, tetejére forgácsoljunk a szarvasgombából, friss bazsalikomlevelekkel dekoráljuk.



Desszert:

Karamelltorta

Hozzávalók:
18 cm-s tortaformához: 15 dkg keksz (zabos, teljes kiőrlésűt
Győri zabos keksz használtam),
10 dkg vaj,
50 dkg ricotta,
6 evőkanál cukor

Mozsárban összetöröm a kekszet 7-8 dkg vajat megolvasztok, elkeverem a kekszmorzsával, ezt a "tésztát" belelapogatom a kapcsos tortaformába, hűtőbe teszem míg a krém elkészül.

A cukorból sötét karamellt készítek, még melegítem, mikor hozzáadom a maradék vajat és a ricotta felét. Alaposan elkeverem a karamellt a ricottával, lezárom alatta a gázt, majd a maradék ricottát is hozzáadom. Botmixerrel keverem el, hogy tökéletesen homogén legyen.
A krémet ráteszem a kekszre, a forma meg minimum 2-3 órára megy a hűtőbe
Késsel válasszuk le a krémet a formáról, mielőtt szétnyitjuk.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Gizi on 2010. szeptember 29. 21:59 írta...

Brigitta nagyon finomakat főzött és remek vendéglátó volt.(nem is gondoltam volna róla)

A desszertnek feltálalt karamelltortát én már régebben megcsináltam és nagyon finom.Csakis ajánlani tudom mindenkinek.

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/03/ricottas-karamelltorta.html

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template