2009. december 10., csütörtök

Vacsoracsata 11. hét - Janics Natasa vacsorája vizicsatával ért véget


Janics Natasa
Szerb–horvát származású magyar kajakozó.

Janics Natasa (Bácskapalánka, Jugoszlávia, 1982. június 24.) szerb–horvát származású magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok. 15-szörös világbajnoknak, és 12-szeres Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

Janics Natasa Milan Janić olimpiai ezüstérmes (1984) horvát származású kajakozó gyermekeként a egykori Jugoszláviában született, és szülőhazája színeiben több aranyérmet is nyert, mielőtt Magyarországra költözött. 2008. augusztus 29-én a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

2009.szeptember 12-én, Szegeden feleségül ment Csányi Szilárdhoz.
Forrás: wikipedia.org



Vízicsata a Vacsoracsatában
A csütörtöki adásban Natasa bebizonyította, hogy nem csak a vízben, hanem a konyhában is megállja a helyét.

Janics Natasának a háromszoros olimpiai bajnoknak és 15-szörös világbajnok kajakozónak sokszor nyílt már alkalma arra, hogy bizonyítsa a tehetségét, aranyérmeit azonban nem a szakács olimpián szerezte, ennek ellenére mégis olyan rutinosan mozgott a konyhában, mint egy született szakácsnő.

Vetélytársait otthonában látta vendégül. Menüjét anyukája részletesen leírt receptjei alapján készítette.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, vetélytársainak egy-egy olimpiai mezzel kedveskedett, majd a fogások elfogyasztása után a szegedi fürdőbe invitálta őket, hogy megtanuljanak ők is kajakozni.

Marika és Gjon 9-9 ponttal, Feri és Vera pedig 10-10 ponttal jutalmazta Natasa főzőtudományát, így összesen 38 pontja van.

Videó






Előétel:

Tószt torta

Hozzávalók:
1 csomag tósztkenyér
400 gr tejföl
400 gr majonéz
4 db csemege uborka
4 db főtt tojás sárgája
300 gr gépsonka
2 ek ketchup
100 gr reszelt trappista sajt
200 gr túró

Tegyük egy tálba a túrót, a tejfölt, majonézt, a lereszelt főtt tojás sárgáját, a vékony csíkokra felvágott sonkát és uborkát. Fűszerezzük ketchuppal, sóval, majd jó alaposan keverjük össze.
Vágjuk le a héját a kenyérnek, majd béleljünk ki egy lecsatolható kerek tortaformát vele, úgy, hogy mindenhol kitöltse a kenyérlap. Kenjük meg vastagon a krémmel, majd ismét egy réteg kenyér kerüljön. Krém kerüljön rá, majd egy újabb réteg kenyér. Fedjük le fóliával, és egy vízzel teli fazékkal préseljük le.
Pár óra múlva vegyük le a fazekat, majd csatoljuk le a forma oldalát. Kenjük meg a torta oldalát és a tetejét a megmaradt krémmel, és szórjuk meg az oldalát és tetejét a reszelt sajttal. Kaporlevelekkel és paradicsomszeletekkel dekorálhatjuk. Cikkekre vágva tálaljuk.



Főétel:

Gombával és kolbásszal töltött pulyka rolád vele sült krumplival, almás dinsztelt káposztával

Hozzávalók:
1 kg pulykamell filé
200 gr kolbász
40 gr gomba
40 gr őrölt mogyoró
1 fej fokhagyma
2,5 dl sör
1 maréknyi olajbogyó
olaj

bors
rozmaring

Szeleteljük fel a pulykát nagy szeletekre és klopfolóval ütögessük meg.
Készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár kanál olajat, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük bele a felszeletelt gombát, és addig dinszteljük, míg a gomba a saját levét el nem főtte. Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt, a darált mogyorót, és az olajbogyót is. sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük.
Tegyünk a hússzeletek közepébe a töltelékből, göngyöljük fel szorosan, majd helyezzük tepsibe. Csorgassuk meg olajjal, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringlevelet. Csorgassuk meg a sörrel, és forró sütőben kb 160 fokon süssük 15-20 percen keresztül. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad a hús. Ha elkészült ferdén vágjuk három darabba.

A körethez:
Tegyük az apró burgonyát (nem szükséges meghámozni) egy tálba, csorgassuk meg olajjal, daráljunk rá borsot, sózzuk, majd keverjük össze. Öntsük egy tepsibe, és forró sütőben 160-170 fokon süssük 40-50 percig, míg piros és puha nem lesz.

Almás dinsztelt káposzta:
Szórjunk pár kanál cukrot egy lábasban, tegyünk hozzá pár evőkanál olajat, majd pirítsuk arany barnára. Tegyük rá a felszeletelt káposztát és almát, csorgassunk rá 1-2 evőkanál ecetet, öntsünk rá 2 dl almalevet. Sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, majd lefedve pároljuk 20 percig.



Desszert:

Karácsonyi csillagkalács cseresznye kompóttal

Hozzávalók:
200 gr reszelt répa
7 db tojás
200 gr porcukor
50 gr liszt
50 gr zsemlemorzsa
200 gr darált mogyoró
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
fahéj
koriander (összesen legyen 2 kanál)
50 gr csoki reszelék
1 üveg cseresznyebefőtt
1 csipetnyi só
50 gr

Tegyük a reszelt répát egy nagy tálba, üssük hozzá az egész tojásokat. Szórjuk bele a porcukrot, a fűszereket majd jól dolgozzuk össze. Egy másik tálba szórjuk a lisztet, a sütőport az őrölt mogyorót és a sót. Keverjük össze, majd dolgozzuk a répás keverékhez.
Kenjünk ki olajjal vagy vajjal a sütőformát, majd öntsük bele a sütemény masszát. Tegyük forró 150 fokos sütőbe és süssük legalább 40 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjunk a tésztába egy fogvájót, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Cseresznyebefőttel tálaljuk.



Forrás: rtlklub.hu


3 megjegyzés:

joli on 2009. december 11. 17:27 írta...

ez igen,ezek afinom izek,fojt el a nyalam az adas alatt,bravo natasa,holnap kiproballom a foeteledet,sok sikert,jo haziasszony leszel.legy bator

lapappilon on 2009. december 12. 12:44 írta...

a csillagkalácsot meggyel csináltam, meggykompóttal.....úgy is finom volt...
a tószttorta egyszerűen mesés......ízlés szerint bárhogyan variálható!
nyami!
:-D

Unknown on 2009. december 15. 21:38 írta...

bravo natasa nagyon finomat foztel kiprobalom

miriam

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template