2010. december 9., csütörtök

Vacsoracsata - Kammerer Zoltán a vendéglátó


Kammerer Zoltán

Olimpiai és világbajnok kajakozó

Kammerer Zoltán elbukta az aranyérmet a Vacsoracsatában

Olimpiai bajnokunk hiába tüsténkedett egész nap a konyhában, menüsorával nem tudta lenyűgözni vendégeit.

Hazánk egyik büszkesége, Kammerer Zoltán a csütörtöki Vacsoracsatában nem a vízen, hanem a konyhában csillogtatta meg tudását. Adás elején azért megmutatta éremgyűjteményét, így kiderülhetett az is, hogy vendégeivel ellentétben neki nem egy dicsőségfala van, hanem egy egész „dicsőségszobája”. Az oklevél- és serleggyűjteményt csak a kisfiáról kirakott képek száma múlja felül. Talán az sem meglepő, hogy a büszke apuka kisfia segítségét kérte a desszert elkészítésében
A videó beillésztéséhez szükséges kódrészlet:
Rá is fért a segítség Zolira, mert nemcsak, hogy ügyetlenül mozgott a konyhában, de még a menüjéhez szükséges fő alapanyagokat is elfelejtette megvenni. A kacsamáj helyett libamájat vett, a főételként feltálalt harcsapaprikásból pedig a nagy sietségben kihagyta a paprikát. Kisfiának köszönhetően a desszertből semmi sem maradt ki.

Vendégeit szilvapálinkával kínálta, majd kezdetét vette a mulatság. Vacsora előtt egy íjászversenyre invitálta őket, és aki nem találta el a célpontot annak egy pohár pálinkát kellett meginnia.

Miután elfogyasztották a vacsorát, Zoli egy ergométeres versenyre hívta sztárvendégeit. A megterhelő erőpróbának legjobban Zsuzsi és Ági örült. Olimpiai bajnokunkat ezért a felejthetetlen estéért Zsuzsa és Viktor 7, Anita és Ági 8 ponttal jutalmazta, így összesen 30 pontja van.






Előétel:

Hideg kacsamáj zsírjában sütve, lilahagyma karikákkal

Hozzávalók:
kacsamáj
ízlés szerint fűszerek, só bors,
lilahagyma
pirítós

Elkészítési mód:
A kacsamájat vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Tegyük őket egy olyan serpenyőbe, amelybe kevés zsiradékot öntöttünk. A máj mindkét oldalát süssük addig amíg, szépen meg nem pirul. Sütés után a csíkokat helyezzük nedvszívó papírra. Miután meghűlt tegyük be a hűtőbe. A lilahagymát a kacsa zsírjában süssük ki. Tálaláskor, a pirítós mellé szolgáljuk fel a kiült kacsazsírt is.



Főétel:

Harcsapaprikás kapros gnocchival

Hozzávalók:
afrikai harcsa
lecsós alaphoz: paprika, paradicsom
vöröshagyma
zsír
2 dl tejföl
20 g liszt
fűszerpaprika

fokhagyma
köménymag
kapor
gnocchi

Elkészítési mód:
A harcsafilét megfelelően daraboljuk, sózzuk.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. A gnocchit kaporral ízesítsük.



Desszert:

Mézes-mákos guba vörös áfonya lekvárral

Hozzávalók:
8 kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg mák
3 szegfűszeg
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
3 evőkanál méz

Elkészítési mód:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet. A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. Az így elkészített mákot a kiflire szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben enyhén kb. 25 percig sütjük.


Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template