2010. november 11., csütörtök

Vacsoracsata - Schobert Norbi a házigazda


Schobert Norbi

Fitnesz-guru


Norbi 39 pontos vacsorát főzött

A csütörtöki Vacsoracsatában Schobert Norbi mutatta meg főzőtudományát.

Norbi betekintést engedett a magánéletébe és a családi otthonba. Megmutatta azokat a helyiségeket, ahol ideje nagy részét tölti, ha végre szerettei körében lehet. A lakás hangulatát a keleti stílusú tárgyak határozzák meg.

Norbi nem sűrűn szokott főzni, ennek ellenére otthonosan mozgott a konyhában. Menüsora vacsoravendégei tetszését is elnyerte. Gáspár Laci 9 pontja kivételével mindenki a maximális pontszámmal jutalmazta Norbi főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.







Előétel:

Bivalykolbászos pogácsa, sajtállal

Sajtok:
Brie, Cheddar, Chevretine, Ementali,
Provolone,
Stilton kék sajt,
Rcklette,

Hozzávalók:
• 30 dkg liszt,
• 25 dkg juhtúró,
• 25 dkg vaj,
• 2,5 dkg élesztő (nem kell futtatni!),
• 1-2 kiskanál só, reszelt sajt (10-15 dkg) vagy szezámmag,
• egy arasz vékony füstölt kolbász,
• 1 tojás sárga a kenéshez

Elkészítés:
Egy tálban gyúrd össze a lisztet, a túrót, a vajat az elmorzsolt élesztőt, ha kívánod, még egy kis sajtot is! A bőr nélküli kolbászt vágd félbe majd kockázd fel apróra,majd dolgozd a pogácsatésztába! A hideg tésztát lisztes deszkán kicsit gyúrd át, majd nyújtsd kb.két cm vékonyra! Szaggasd ki közepes (kb. 5 cm-s) szaggatóval, kend meg a tetejét felvert tojással, szórd meg sajttal vagy szezámmaggal. Keleszd még negyed órán keresztül a tepsin, majd forró sütőben 160 fokon süsüd meg 20-25 perc alatt.



Főétel:

Aszalt szilvával töltött libamáj, baconba tekerve, krumplipürével

Hozzávalók:
• 1.2 kg libamáj,
• 30 dkg aszalt szilva,
• 50 dkg húsos baconszalonna,
• darált bors.

A libamájat szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra, daráljunk rá borsot, majd mindegyik tetejére helyezzünk egy-egy szem aszalt szilvát. A szilvás májat göngyöljük be a szalonnaszeletekbe, és tegyük egy nagy tepsibe. Tegyük forró sütőbe, és 160 fokon süssük kb 15-20 percig.

Krumplipüréhez:
1.5 kg sárga lisztes burgonya, 10 dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 5 dl tej.

A sós vízben megfőzött burgonyát nyomjuk át, majd keverjük habosra egy csipetnyi őrölt szerecsendióval, vajjal és forró tejjelt.
/Norbi Tokajit tett a püréhez tej helyett/


Desszert:

Eperfagylaltos - fahéjas kosárkák

Rozmaringos-aszalt szilvás mascarpone-krém
Hozzávalók (4 nagy pohár)
• 500 g mascarpone
• 4 dl tejszín
• 3-4 ek. Porcukor
• 3/4-1 tk vanília-kivonat
• csipet só
• 50 dkg aszalt szilva ,- 1 dl rum, - 2 kisebb ág rozmaring
• 20 g legalább 60%-os étcsokoládé (lehet csilis)

A szilvát kimagozom, vastag falú lábasban két deci vízzel és a rummal felteszem főni, mintha lekvárt készítenék. Forrástól számítva kb. 10 percig folyamatosan kevergetve rotyogtatom, megvárom, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadom két kis rozmaringág leveleit apróra vágva, összeforralom, elzárom a tüzet. Turmixgépben egyneműsítem, Kihűtöm (hideg vizes fürdőben), melegen nem jó felhasználni, addig elkészül a mascarponés krém.

A tejszínt pár kanál porcukorral nem kemény, inkább folyós habbá kell felverni, majd összekeverni a mascarpone sajttal. Ha kellően sűrű a krém, több rétegben pohárba szedem, alulra mascarpone, rá egy réteg szilvaszósz, és így tovább, a tetejére mascarponés krém. Legalább 4-5 órát hűtőben pihentetem, majd tálaláskor jóféle étcsokoládét reszelek rá. Érdemes kipróbálni csilis csokival, még pikánsabb.

Lara kedvence: Eperfagylaltos - fahéjas kosárkák
Hozzávalók:
• 6 dl liter energiaszegény epres gyümölcsjoghurt,
• 15 dkg érett eper.

Ezt a házi készítésű fagylaltot háztartási fagylaltgéppel tudjuk elkészíteni. A fagyi gépet előző nap be kell tenni a mélyhűtőbe, be kell kapcsolni a gorsfagyasztó funkciót (sárga gomb) Ilyenkor -30 fokra lehűti és működni fog. HA a helyszínre érkeztek a géppel ott is a mélyhűtőbe kell tenni, és ott is be kell kapcsolni a sárga gombot! A gyümölcs ízlés szerint változtatható, ilyenkor a jellegének megfelelő joghurtot használjátok!

Tegyük a fagylaltgép hűtő akkuját előző nap a mélyhűtőbe, hogy teljesen átfagyjon.
Kapcsoljuk be a fagylaltgépet, majd öntsük bel a gyümölcsös joghurtot. Hagyjuk bekapcsolva addig, míg sűrű fagylaltkrémet nem kever a gépünk. Mielőtt kikapcsolnánk tegyük hozzá a kis darabokra felvágott eperszemeket.
A kész fagyit tegyük jól zárható edénybe, és tálalásig hagyjuk a mélyhűtőben.
Fahéjas rétes kosarak: csomag réteslap, 1 teáskanál őrölt fahéj, olvasztott vaj.
A réteslapot vágjuk 10*10 cm-es kockákra, kenjük meg vajjal szórjuk meg fahéjjal, majd négyet tegyünk egymás tetejére. ezt nyomkodjuk bele egy muffin sütőbe, és 140-150 fokon 4-5 perc alatt süssük pirosra. Ebbe tálaljuk a fagyit, és a tetejére sok gyümölcsöt halmozzunk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template