2010. április 14., szerda

Vacsoracsata 2010. 51. adás - Csordás Tibor a házigazda


Csordás Tibor

Énekes



Csordás Tibi szakmát váltott

A Fiesta frontembere kötényre cserélte mikrofonját, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüsorát.

Csordás Tibi, a Fiesta frontembere életében először csillogtatta meg főzőtudományát. Az elismert zenész elmondása szerint, nem tud főzni, de ennek ellenére mégis fakanalat ragadott, hogy elkápráztassa vetélytársait.

Háromfogásos menüsora azonban nem aratott osztatlan sikert, Józsa Imre 7, Oszter Alexandra és Kiki 8-8, Marót Viki pedig 9 ponttal jutalmazta Tibi főzőtudományát, így összesen 32 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Pármai sonkás parmezánpuffancsok

Hozzávalók:
85 gr vaj
100 gr liszt
1 csipetnyi só
3 db tojás
100 gr Pármai sonka
4-5 db zsályalevél
40 gr reszelt parmezán sajt

Salátalevél:
bébi spenót
Rukola
Olívaolaj
balzsamecet

Öntsünk egy kis lábasba 220 ml vizet, tegyük hozzá a vajat, sózzuk meg, majd ha felforrt állandó kevergetés közben szórjuk bele a lisztet. Addig főzzük, míg a tészta az edény falától el nem válik. Még a meleg tésztába keverjük bele egyenként a tojásokat, utána az apró kockára felvágott sonkát, parmezánt és a zsályaleveleket.
Kenjünk ki vajjal egy nagy sütőlemezt, majd nyomózsákkal vagy vízbe mártott kanállal halmozzunk pingpong labda nagyságú halmokat. Tegyük a tepsit forró sütőbe és 170-180 fokon süssük kb 20-25 percen keresztül. Ha elkészült még melegen tálaljuk salátalevelekkel.



Főétel:

Rántott libamáj, hagymás tört krumplival, tejfölös uborkasalátával

Hozzávalók:
2 kg hízott libamáj
50 dkg zsemlemorzsa
1 liter étolaj
30 dkg liszt

4 db tojás

Körethez:
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál libazsír

Salátához:
1 kg kígyóuborka
2 pohár tejföl
3 evőkanál ecet

1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál cukor

A libamájat szeleteljük fel, enyhén sózzuk meg, majd panírozzuk be. Először mártsuk lisztbe, majd felvert tojásba és utána a zsemlemorzsába. Felhevített olajban süssük mindkét oldalát pirosra.
A körethez főzzük meg sós vízben a felkockázott burgonyát, majd libazsírban pároljuk meg a felvágott hagymát. adjuk hozzá a krumpli kockákat, sózzuk és jó alaposan keverjük össze.
Az uborkasalátához szeleteljük fel a meghámozott uborkát, hintsük meg sóval, keverjük jól össze, és hagyjuk állni pár percet. Nyomkodjuk ki a felesleges levet belőle, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az ecetet, cukrot, a reszelt fokhagymát és a tejfölt. Jól keverjük össze, és alaposan hűtsük le.



Desszert:

Epres- barackos-gyömbéres morzsa

Hozzávalók:
40 dkg eper
40 dkg őszibarack konzerv
2 diónyi friss gyömbér
10 dkg cukor
4 dkg vaj
1 korty rum

Morzsához:
5 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 csipetnyi őrölt fahéj
5 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 doboz fagylalt (vanília)

Mossuk meg alaposan az epreket, majd vágjuk kétfelé. egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a cukrot aranysárgára, majd tegyük bele a lereszelt gyömbért, az epreket és a cikkekre vágott barackot. Adjuk hozzá a vajat, rumot és pároljuk pár percig. A kész szirupos gyümölcsöket tálaljuk kis hőálló sütőedénybe. A morzsához tegyük az összes alapanyagot egy konyhai gyorsvágó gépbe. A vajat hidegen vágjuk hozzá kis darabokra. Kapcsoljuk be, és zúzzuk morzsává, majd szórjuk a szirupos gyümölcsök tetejére. tegyük forró sütőbe, és 180 fokon süssük kb 15-20 percig. ha elkészült tálaláskor kanalazzunk fagylaltot a tetejére.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template